StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Hoe staat het er voor? In het voorjaar van 2012 is door een groepje Stadtenaren een ontwerp gemaakt voor de haven. De gemeente heeft de plannen uitgewerkt en een aantal weken geleden is gestart met de uitvoering. De tribune was het eerst aan de beurt en deze is zo goed als gereed. Zo komt er o.a. nog een leuning langs de trappen.

trap haven

Inmiddels zijn de geschilderde parkeervakken verwijderd en zijn de parkeervakken in de bestrating opgenomen. Deze week is gestart met het plaatsen van de paaltjes. Die paaltjes zijn geïnspireerd op de oude ijzeren paaltjes, gevuld met beton. Om te voorkomen dat de paaltjes over het hoofd worden gezien vanuit de auto, zijn ze hoger dan de oorspronkelijke. Wel hebben ze de kenmerkende witte kop.

Navraag bij de gemeente leert dat alles volgens planning verloopt. Voor de kerst 2012 moet alles gereed zijn, op het weeghuisje en de nieuwe lantaarns na. De lantaarns komen begin 2013 en voor het weeghuisje lopen de wettelijke procedures nog. In het voorjaar van 2013 zal door scholieren het weeghuisje worden gebouwd, op de plek waar deze in 1990 is gesloopt.

trap haven


om de haven


paaltjes haven