StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Vrijdag 20 maart 2020 stond de volgende aankondiging op de facebook van Ons Trefpunt:
Vanmiddag vanaf 16.00 uur steken we alle Stadtenaren een hart onder de riem met de actie: #stadnietachterdegeraniums

Eerder deze maand sloot het cultureel centrum al haar deuren ter bescherming van haar bezoekers en vrijwilligers. Later volgden meer maatregelen en zag het bestuur langzaam maar zeker het hele dorp zonder activiteiten komen. Iets dat hen aan het hart ging.
Mensen hebben juist nu behoefte aan contact en een verzetje. Dat bracht hen op een idee. Samen met lokale ondernemer Malieflower gingen de vrijwilligers op pad met als missie: een bossie op elke mat.

Een win-win, inwoners blij verrast één van de branches die zwaar getroffen is, een beetje geholpen met de afname van tulpen.
De reacties waren hartverwarmend, mensen waren dankbaar en soms zelfs ontroerd door het simpele gebaar. Er ontstonden ook grappige acties zoals bij de koeien van boer Klaas, die zijn dames in de bloemetjes zette.

"We zijn als bestuur heel blij met het resultaat", vertelt Jildou Huisman, secretaris Ons Trefpunt, "dat we op deze simpele manier bewoners hebben kunnen raken en verbinden, smaakt naar meer". De organisatie plaatste op haar facebook meteen een volgend initiatief om (hulp) vraag en aanbod op het dorp bij elkaar te brengen. "We staan bekend als een actieve kern, iets dat we in deze tijd bijzonder goed kunnen gebruiken".

Meerdere foto's van uitgedeelde tulpen