StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Een gedicht van Stadse Jolanda Holleman is uitgekozen voor plaatsing op twee kerstkaarten. Kerst 2009 had Jolanda dit gedicht geplaatst op www.gedichtensite.nl. Op een herfstachtige dag in maart (!) dit jaar werd ze gemaild door Morgensterkaarten of ze akkoord ging met plaatsing op twee kerstkaarten.

Jolanda Holleman

Jolanda vond het een bijzonder moment om de ontwerpen in huis te ontvangen. Ze is ook erg blij met het resultaat: "Het ontwerp past gewoon zó bij de tekst".
Op de ene kaart zie je een vredesduif op een tak tegen een turquoise achtergrond: symboliseert Gods boodschap van vrede die uit het kerstgedicht spreekt. Hier staat het gedicht aan de binnenkant afgedrukt. Op de andere kaart staat het op de voorzijde en staat de tekst hoog in de lucht. Dat benadrukt de beginregel (omdat de hemel HOOG is) maar tegelijk het licht en de warmte van Gods handreiking uit grenzeloze liefde naar de aarde. Deze is gevuld met warm rood/beige tinten met rechtsonderin bomen en sneeuwkristallen langs de rand.

De kaarten zijn al te bekijken op de site van Morgensterkaarten. Ze zijn te koop via de Boom boekhandel en via de genoemde site. Daarbij zijn ze te koop bij alle boekhandels die Morgensterkaarten in hun assortiment hebben. De kaart wordt verkocht met een mooie zilverkleurige envelop. De prijs is € 1.95

Tijdens het literair café van de reizende dichters op 13 november 2010 leest Jolanda gedichten voor en zal ze de kerstkaarten presenteren. Het literair café is in de remonstrantse kerk in de voorstraat sommelsdijk. Het is van 14 tot 16 uur en de presentator/gastheer is Herman Maas. Jolanda leest van 14.55 tot 15.05 uur. Aan het begin zal ze bij de themagedichten een gedicht over dementie voordragen.