StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Aardgasvrijnieuws

Groene waterstof als één van de mogelijke duurzame oplossingen om te stoppen met aardgas lijkt een veelbelovende optie voor Stad aan 't Haringvliet. Lees hier alle nieuws over dit onderwerp.

--------------------

Bij het binnenrijden van het dorp valt het spandoek over de draagvlakmeting rondom Stad Aardgasvrij al op. In de maand juni stemde 77,6 procent van de Stadtenaren met aardgasaansluiting vóór het plan om van aardgas over te gaan op waterstof.

In de maand juni stemde 77,6% van de Stadtenaren met een aardgasaansluiting vóór een aardgasvrij Stad aan ’t Haringvliet vanaf 2025. Dit betekent dat er voldoende draagvlak is. Dit wordt definitief na de bezwaarperiode. Daarna gaat de overstap door als ook aan de andere beloften wordt voldaan.

Vrijdagavond 30 juni 2023 werd rond half ’s negen de uitkomst van de draagvlakmeting rondom Stad Aardgasvrij gepresenteerd. Eilanden-Nieuws vroeg een viertal partijen om zowel terug als vooruit te blikken op het project.

Ook tijdens de zomerperiode kunt u terecht bij het projectteam van Stad Aardgasvrij voor vragen of zorgen. Neem hiervoor contact op met Bobby Groenewoud, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 15 48 64 78. Het is ook mogelijk om officieel bezwaar te maken.

Vrijdagavond 30 juni 2023 om 20:00 uur werd de voorlopige uitslag van de draagvlakmeting Stad Aardgasvrij bekendgemaakt. 77,6% van de Stadtenaren met een aardgasaansluiting stemde voor.

Afgelopen week was een succesvolle stemweek voor de draagvlakmeting over Stad Aardgasvrij. Vier weken lang stemmen inwoners en ondernemers uit Stad aan ’t Haringvliet die nu een aardgasaansluiting hebben, over het plan om vanaf 2025 aardgasvrij te worden.

Zeventien nieuwbouwwoningen in Stad aan ’t Haringvliet krijgen via een klein warmtenet hun warmte en koude.

Na twee weken heeft 42,3% van de inwoners en ondernemers in Stad aan ’t Haringvliet met een aardgasaansluiting hun stem uitgebracht over het plan Stad Aardgasvrij.

Na de eerste week waarin gestemd kon worden over het project Stad Aardgasvrij, heeft 30% van de inwoners en ondernemers in Stad aan ’t Haringvliet met een aardgasaansluiting, een stem uitgebracht.

Op zaterdag 10 juni 2023 was Stad aan 't Haringvliet op zowel het journaal van 18.00 als het 20.00 uur te zien met een item over de mogelijke overstap naar waterstof.

Komende woensdag 14 juni 2023 van 10.00 tot 12.00 uur organiseren we speciaal voor senioren een informatieochtend in ’t Trefpunt. Laat u informeren en stel uw vragen onder het genot van koffie/thee en iets lekkers.

Op zaterdag 3 juni 2023 om 8.00 uur opende het stembureau in ’t Trefpunt de deuren. De eerste stemdag was er al een opkomst van 10,3%. Bij de opening stond er al een aantal inwoners klaar om hun stem uit te brengen. De hele dag was er koffie en thee met een gebakje voor de stemmers.

Deze maand gaat het erom spannen in Stad. Dan vindt namelijk de stemming plaats of het dorp inderdaad aardgasvrij wil worden. Hierbij moet zeventig procent van alle bewoners met woningen met een aardgasaansluiting vóór het plan stemmen.

Een heel dorp dat overstapt van aardgas naar waterstof. Het is nog nooit gebeurd in Nederland. In Stad aan ‘t Haringvliet mogen de inwoners bepalen of hun dorp deze overstap gaat maken. In juni mag iedereen naar de stembus.