StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Aardgasvrijnieuws

Groene waterstof als één van de mogelijke duurzame oplossingen om te stoppen met aardgas lijkt een veelbelovende optie voor Stad aan 't Haringvliet. Lees hier alle nieuws over dit onderwerp.

--------------------

Op 21 maart 2024 organiseerde het Nationaal Programma Lokale Warmtetransitie (NPLW) in Utrecht een netwerkdag met de koplopergemeenten aardgasvrije wijken.

Je ontkomt er niet aan: energie besparen in huis. Wat zijn de mogelijkheden en hoe pak je dit aan? Gelukkig zijn er veel manieren hoe je energie kunt besparen.

De zeven huidige windturbines vervangen door veel hogere windmolens tussen Middelharnis en Stad aan ‘t Haringvliet, waarbij in de windmolen energie wordt omgezet in waterstof.

Donderdag 21 maart 2024 kwam tijdens de raadsvergadering van de gemeente Goeree-Overflakkee het project Stad Aardgasvrij ter sprake. Dit vanwege een ingezonden stuk van Coöperatie Deltawind.

Stad Aardgasvrij, Corina ’t Mannetje was er meteen positief over. “De energietransitie is belangrijk voor de toekomst van Moeder Aarde. Er is innovatie nodig. Mooi dat Stad er actief mee aan de slag is gegaan”, zegt ze. Maar de bewoonster van Stad aan ’t Haringvliet had wel vragen.

35 inwoners van Stad aan ’t Haringvliet waren maandagavond 4 maart 2024 in het Trefpunt om met elkaar te praten over Stad Aardgasvrij.

Op maandag 4 maart 2024 van 19.30 tot 22.00 uur bent u van harte welkom bij de informatieavond Stad Aardgasvrij in ‘t Trefpunt.

Het projectteam werkt hard om de acht beloften van Stad Aardgasvrij waar te maken. Met name "Betaalbaar" en "Het mag" krijgen op dit moment veel aandacht.

In Stad aan ’t Haringvliet wordt het aardgasnetwerk, als het project straks doorgaat, gebruikt om waterstof te leveren aan woningen, ondernemingen en maatschappelijke organisaties. Er kan dan geen aardgas meer geleverd worden.

Voor de inwoners die niet bij de informatieavond van 13 november 2023 konden zijn, is er een online bijeenkomst met dezelfde onderwerpen op maandag 11 december 2023 van 20.00 tot 21.00 uur. U bent van harte welkom!

Maandag 13 november 2023 was er weer een informatiebijeenkomst Stad Aardgasvrij. Veel inwoners uit Stad aan ’t Haringvliet waren aanwezig en benieuwd naar hoe het project verder gaat, na de positieve uitslag van de draagvlakmeting in juni.

Op maandag 13 november 2023 van 19.30 tot 22.00 uur bent u van harte welkom bij de informatieavond Stad Aardgasvrij in ‘t Trefpunt.

Druk is het niet, maandagavond 23 oktober 2023 bij de openbare zitting van het centraal stembureau van Stad Aardgasvrij.

Maandag 23 oktober 2023 vanaf 19.30 uur vindt in ’t Trefpunt in Stad aan ’t Haringvliet de openbare zitting van het centraal stembureau Stad Aardgasvrij plaats. Tijdens deze zitting wordt de voorlopige uitslag definitief gemaakt en kunnen de kiezers bezwaar maken.