StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Aardgasvrijnieuws

Groene waterstof als één van de mogelijke duurzame oplossingen om te stoppen met aardgas lijkt een veelbelovende optie voor Stad aan 't Haringvliet. Lees hier alle nieuws over dit onderwerp.

--------------------

De afgelopen maanden konden alle inwoners van Stad aan ’t Haringvliet meedoen met de digitale enquête, de zogenoemde Sprockler. Uiteindelijk hebben 89 Stadtenaren de digitale vragenlijst ingevuld en zo hun ervaringen, verwachtingen en zorgen over Stad Aardgasvrij gedeeld.

Een hele dorpskern zoals Stad aan ’t Haringvliet collectief verwarmen met groene waterstof is iets nieuws. Maar waterstof maken, gebeurt wel al heel lang.

Vorige week donderdag 10 november 2022 besprak de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee voor de tweede keer het voorstel over de draagvlakmeting Stad Aardgasvrij in Stad aan ’t Haringvliet.

Ruim 70 inwoners en ondernemers van Stad aan ‘t Haringvliet spraken maandagavond 7 november 2022 in ’t Trefpunt over Stad Aardgasvrij.

Eind oktober heeft iedereen in Stad aan ’t Haringvliet Special nummer 4 in de brievenbus gekregen. We besteedden eerder aandacht aan de beloften ‘Veilig of anders niet’, ‘Betaalbaar’, ‘Altijd warm’, ‘Het mag' en 'Het kan’.

Op maandag 7 november van 19:30 – 22:00 uur staat er een informatieavond Stad Aardgasvrij gepland. Deze avond praten wij u in ’t Trefpunt bij over de ontwikkelingen van het project.

Iedereen in Stad aan ’t Haringvliet met een aardgasaansluiting kan zich vanaf vandaag aanmelden voor een gratis schouw van de woning of onderneming.

Inwoners en ondernemers van Stad aan ’t Haringvliet worden uitgenodigd voor een koffiemoment op woensdag 19 oktober 2022 in Inspiratiehuis Stad Aardgasvrij.

Het college stelde de raad voor in te stemmen met het organiseren van een draagvlakmeting voor het project Stad Aardgasvrij en de benodigde kaders en het plan van aanpak vast te stellen.

Vanaf maandag 10 oktober 2022 wordt de subsidieregeling aardgasvrij koken voor inwoners van Stad aan ’t Haringvliet vervangen door een nieuwe subsidieregeling: aardgasvrij wonen.

“De combinatie van het tankstation, de waterstofproductie en het koppelen van een heel dorp hieraan, dat is heel bijzonder. Vooral omdat een groep inwoners van Stad aan ’t Haringvliet zelf met het initiatief is gekomen,“ vertelt Tonnie van Peperstraten van Greenpoint Group in deze video.

De openingstijden van het Inspiratiehuis Stad Aardgasvrij zijn uitgebreid. Je kunt nu ook in de avond langskomen voor informatie of het beantwoorden van je vragen over het project Stad Aardgasvrij.

“Het leuke aan dit project is dat het idee bij een groep inwoners van Stad vandaan komt. En mensen kunnen straks zelf gaan kiezen of ze voor óf tegen zijn,” vertelt Laurens Huizer, een van de initiatiefnemers van Stad Aardgasvrij.

Bobby Groenewoud stelt zich in deze video aan je voor als vast aanspreekpunt voor het inwonersinitiatief Stad Aardgasvrij. Heb je vragen, dan kun je Bobby bereiken via 06 – 15 486 478 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..