StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Wat kosten zonnepanelen? Hoe kan ik mijn woning het beste isoleren? Wat zijn logische stappen om mijn energiekosten te besparen en mijn woning comfortabeler te maken? Wat zijn alternatieven voor aardgas?

warmtebeeld

Het inwonersinitiatief Stad Aardgasvrij, bestaande uit 12 Stadtenaeren, geeft dorpsgenoten onder andere advies hoe ze hun woning kunnen verbeteren. Ook onderzoeken we de verschillende alternatieven voor aardgas. Wat zijn de voor- en nadelen van een all-electric oplossing met zonnepanelen en een warmtepomp? Wat zijn de kosten en wat betekent dit voor je energierekening voor de komende 25 jaar? Voor de overige alternatieven afwachten, hybride vorm en mogelijke collectieve overstap naar waterstof worden dezelfde vragen onderzocht. Voor het laatste alternatief moeten het komende jaar belangrijke beslissingen worden genomen en antwoorden worden geformuleerd op technische vragen en vragen over de wet- en regelgeving.

Warmtecheck
De afgelopen periode hebben we al veel inwoners van Stad geholpen met onze warmtecamera. Dit is een heel speciaal soort camera die niet naar het zichtbare licht kijkt, maar naar infrarood straling. Hierdoor ziet de camera niet wat de kleur van iets is, maar wat de temperatuur is. Wij gebruiken de camera voor de Warmtecheck, een check waarmee u zeer snel inzicht heeft in de warmteverliezen van uw huis. Inzicht waarmee u beter kunt isoleren en dus besparen.

Energiebespaartegoed € 50,-
Ook helpen we je om de eerste stappen te zetten om energie te besparen. Met kleine energiebesparende maatregelen die vaak niet veel kosten, kun je meteen je energierekening verlagen. Als u de energiebespaartegoed niet eerder heeft aangevraagd, kunt u zich aanmelden. U krijgt een kortingscode ter waarde van € 50,- die besteed kan worden op www.energiebespaarshop.nl.

Vragen of meedenken?
Heeft u vragen over de verschillende aardgasalternatieven, wilt u meer weten over het verduurzamen van uw woning of wilt u meedenken? We gaan graag met u in gesprek. Dit kan telefonisch of via een online meeting met eventueel meerdere personen. Maak een afspraak met Jonathan Reitsma via het telefoonnummer 06 - 21 515 646.

Wilt u een warmtecheck of het energiebespaartegoed van € 50,- aanvragen? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer weten over ons? Op de website www.stadaardgasvrij.nl kunt u meer informatie vinden.

We ontmoeten u graag telefonisch of tijdens een online meeting.

quote