StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Het initiatief bestaat uit inwoners uit ons dorp die sinds eind 2017 zoeken naar een geschikt alternatief voor aardgas. Ook werken we aan energie besparen door inwoners te helpen om hun woning te verduurzamen.

Dit doen we zelfstandig maar ook met behulp van de gemeente en verschillende bedrijven. Op dit moment lijkt groene waterstof een geschikt alternatief voor ons dorp. Als Stad Aardgasvrij zijn wij een groep vrijwilligers uit Stad die onafhankelijk en kritisch meekijken en bijdragen aan het proces naar een aardgasvrij Stad.

Ben je ook kritisch? Sluit je aan bij onze digitale overleggen zodat we jouw input ook kunnen meenemen naar de gemeente en de bedrijven. Laat ons weten of je mee wilt doen met een online vergadering! Graag ontvangen we je e-mail op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wat hebben wij afgelopen periode gedaan?
Afgelopen winterperiode hebben we rond de 40 warmtechecks gedaan. Deze warmtechecks zijn gemaakt met een warmtecamera. Dit is een speciaal soort camera die niet naar het zichtbare licht kijkt, maar naar infraroodstraling. Hierdoor ziet de camera niet wat de kleur van iets is, maar wat de temperatuur is. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel inwoners inzicht hebben gekregen in de warmtelekken in hun huis. Door te isoleren en kieren te dichten, besparen ze op het gasverbruik én dus de energierekening.

Voorbeelden warmtecamera

Ook hebben 100 huishoudens het energiebespaartegoed ontvangen, is een energiecoach bij 30 huishoudens aan huis geweest en hebben we bij 30 huishoudens, waar we nog geen contact mee hadden, de handleiding voor duurzaam wonen en leven, mogen afgeven.

Concrete informatie
Momenteel werken we aan concrete en duidelijk informatie over de eventuele overstap naar groene waterstof. Voordat je als inwoner kiest voor een aardgasvrij Stad moet je goed weten waar je aan toe bent. Dit willen wij ook.

Op onze website www.stadaardgasvrij.nl gaan we die informatie toevoegen voor de zomervakantie. We laten weten als dit is gebeurd.

Warmtepomp
Als we met elkaar zouden kiezen voor een aardgasvrij Stad dan betekent dit niet dat iedereen op groene waterstof over moet. Er zijn ook andere alternatieven zoals een warmtepomp. Voor een warmtepomp moet je woning goed genoeg geïsoleerd zijn omdat je anders achteraf een onnodig hoge energierekening kan krijgen. Wanneer je voor een warmtepomp kiest, zal je net als bij de keuze voor groene waterstof financiële ondersteuning ontvangen. Hier is binnenkort meer over bekend.

Vragen of meedenken?
Heb je vragen of wil je meedenken? Of wil je meer weten over het verduurzamen van je woning? We gaan graag met je in gesprek. Dit kan telefonisch, aan huis of via een online afspraak met eventueel meerdere personen. Maak een afspraak met Jonathan Reitsma via het telefoonnummer 06 - 21 515 646. Of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We spreken je graag persoonlijk, telefonisch of tijdens een online meeting.