StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Het college stelde de raad voor in te stemmen met het organiseren van een draagvlakmeting voor het project Stad Aardgasvrij en de benodigde kaders en het plan van aanpak vast te stellen.

Kosten zijn begroot op rond 28.500 euro waarvoor dekking is gevonden in de rijksbijdrage van het Programma Aardgasvrije Wijken. Maar tot besluitvorming kwam het niet.

Dit artikel is exclusief voor abonnees van Eilanden-Nieuws. Lees verder op hun website.

Zonnepanelen, windmolens, waterstof

Twee partijen dienden een amendement in om de stemoptie voor het stemmen aan de keukentafel te verwijderen uit het voorstel. Ze stelden dit voor omdat zij zich zorgen maken over de anonimiteit en het stemgeheim. Wethouder Jaap Willem Eijkenduijn ontraadde dit amendement omdat alle stemopties nodig zijn om een zo hoog mogelijk opkomst te krijgen. De betrokkenen bij de meting zullen er alles aan doen om de anonimiteit en het stemgeheim te waarborgen.

Verder wordt op verzoek van de raad onderzocht of voor de overstap naar waterstof ‘het streven naar 2025’ opgenomen kan worden in de Tijdelijke verordening draagvlakmeting Stad Aardgasvrij in plaats van per ‘2025’.

De gemeenteraad bespreekt de stukken opnieuw in de raadsvergadering van 10 november 2022. Dan wordt ook het amendement in stemming gebracht.

Kijk hier de gemeenteraadsvergadering van 13 oktober terug. Bij punt 5 wordt het voorstel besproken.