In november kwamen raadsleden, tafelaars – de groep inwoners die het initiatief hebben genomen – en projectteamleden bij elkaar in het Rondeel in Middelharnis om te praten over Stad Aardgasvrij.

Stad aan't Haringvliet, dorp aan het water(stof)

Ze spraken over onderwerpen als het schouwen van de woningen, de draagvlakmeting, de beloften en het contact met inwoners en ondernemers. Het projectteam organiseerde deze informatieavond om de raadsleden goed te informeren over de laatste ontwikkelingen en het gesprek te voeren over Stad Aardgasvrij.


Omgevingsmanager Bobby Groenewoud vertelde over hoe het gaat met het schouwen van de woningen. Deze persoonlijke aanpak geeft veel duidelijkheid over wat een mogelijke overstap naar groene waterstof betekent voor de inwoners. Daarnaast heeft Bobby veel contact met ondernemers en maatschappelijke organisaties over Stad Aardgasvrij.Beloften verder uitgewerkt
De raadsleden en tafelaars geven aan dat ze het belangrijk vinden dat de inwoners goed op de hoogte zijn van de acht beloften. Deze beloften zijn de basis van het project Stad Aardgasvrij. Als één van de beloften Veilig of anders niet, Betaalbaar, Altijd warm, Het kan, Het mag, Groen, Vertaalbaar en Voldoende draagvlak niet waargemaakt kan worden, gaat het project niet door. De komende tijd worden de beloften verder uitgewerkt en uitgebreid toegelicht door Bobby in de persoonlijke gesprekken en via verschillende communicatiekanalen.

Voorbereidingen draagvlakmeting

Ook aan bod kwamen de voorbereidingen voor de draagvlakmeting. Er wordt hard gewerkt aan de organisatie. Het projectteam wil graag dat minimaal 70% van de woningen geschouwd is, voordat de draagvlakmeting plaatsvindt. Zodat zoveel mogelijk mensen weten wat er nodig is voor een overstap naar aardgasvrij. Er zijn inmiddels al ruim 200 schouwen aangevraagd. Inwoners van Stad kunnen zich hier aanmelden voor een schouw.

Vervolg

Het projectteam wil regelmatig gesprekken voeren met de raad over het project zodat ook zij goed op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Volgend jaar worden de raadsleden daarom opnieuw uitgenodigd om in gesprek te gaan over Stad Aardgasvrij.

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Ko Nientje

Veel dorpsgenoten hebben al foto’s gemaakt van Ko Nientje. Kijk hier op een wereldkaart waar Ko Nientje allemaal al is geweest.

Dit keer ligt Ko Nientje met een lading schroot uit Beverwijk in Jorf Lasfar, Marokko. Helaas mag Ko Nientje de wal niet op.

Alle foto's kunt u terug kunnen vinden in het fotoboek.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD