StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Wordt Stad aan ’t Haringvliet vanaf 2025 aardgasvrij? Van 3 juni tot en met 30 juni 2023 kunnen inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties hierover stemmen.

Deze draagvlakmeting is een grote stap richting een aardgasvrij Stad aan ’t Haringvliet. Daarom is er maandag 23 januari 2023 van 19.30 tot 22.00 uur in ’t Trefpunt een informatieavond waar de draagvlakmeting uitgebreid wordt besproken.

Als minimaal 70% van de inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties in Stad met een aardgasaansluiting vóór een aardgasvrij Stad aan ’t Haringvliet stemt en alle andere beloften worden waargemaakt, gaat de overstap door. Stadtenaren kunnen vervolgens kiezen voor de collectieve overstap naar groene waterstof, of een eigen aardgasvrije oplossing zoals een warmtepomp. Maar hoe gaat het stemmen in zijn werk? Waar kunnen inwoners stemmen? En wat betekent het als iemand voor, tegen of niet stemt? Bij deze onderwerpen staat het projectteam tijdens de informatieavond stil. Ook wordt de tijd genomen om vragen te beantwoorden.

Schouw laat zien welke aanpassingen nodig zijn
Tijdens de informatieavond besteden we ook aandacht aan het schouwen. Tijdens een schouw wordt bekeken welke aanpassingen in de woning nodig zijn om over te stappen van aardgas naar groene waterstof. Ook wordt informatie gegeven over subsidies voor elektrisch koken en elektrisch verwarmen. Inmiddels is ruim 30% van de woningen en panden geschouwd. Tijdens de informatieavond bespreken we de bevindingen tot nu toe. Meer informatie over schouwen of een schouw aanvragen kan hier.

Informatie voor huurders van Oost West Wonen
Tijdens de draagvlakmeting kunnen ook huurders van Oost West Wonen hun stem uitbrengen. Alle huurders die vragen hebben of in gesprek willen, kunnen tijdens de informatieavond bij de medewerkers van de woningcorporatie terecht.

Contact en meer informatie
Heeft u vragen over het project Stad Aardgasvrij? Neem dan gerust contact op met omgevingsmanager Bobby Groenewoud via 06 154 86 478 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wilt u meer informatie over het project? Meld u aan voor de nieuwsbrief en volg ons op social media.

Aanmelden
U kunt zich via deze link aanmelden (niet verplicht).

Poster informatieavond