StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Energieleverancier Essent gaat meewerken aan het project Stad Aardgasvrij. De partijen in het project hebben hier concrete afspraken over gemaakt.

Essent nieuwe partner Stad Aardgasvrij

Stad Aardgasvrij is een initiatief van een groep inwoners uit Stad aan ’t Haringvliet in de gemeente Goeree-Overflakkee. Met partners werken ze aan een aardgasvrij Stad aan ’t Haringvliet vanaf 2025 door gezamenlijk over te stappen op groene waterstof of een eigen individuele aardgasvrije oplossing voor het verwarmen van hun woning.

De partners van Stad Aardgasvrij zijn de gemeente Goeree-Overflakkee, Stedin, woningcorporatie Oost West Wonen, Greenpoint Group, Provincie Zuid-Holland, het Energieloket Goeree-Overflakkee, Gasunie, H2GO en de groep inwoners die het initiatief heeft genomen om Stad aardgasvrij te maken. Essent is vanaf nu ook een van de partners en wil graag meewerken aan een collectief warmtesysteem met groene waterstof voor de lange termijn.

Stephan Segbers, COO bij Essent: “Essent ziet waterstof als een essentieel onderdeel van de energietransitie. Door mee te werken aan initiatieven als project Stad Aardgasvrij helpen we huishoudens in de regio de volgende stap in energie te zetten. We zijn dan ook blij dat we Stad aan ’t Haringvliet kunnen ondersteunen bij de overstap op groene waterstof.”

Jaap Willem Eijkenduijn, wethouder Duurzaamheid van de gemeente Goeree-Overflakkee is nauw betrokken bij het project in Stad: “Met Essent maken we de samenwerking nog sterker. De expertise die de energieleverancier meeneemt is een goede aanvulling op de kennis die de andere partners al inbrengen. Zo komen we samen tot een mooi aanbod voor de inwoners en ondernemers in Stad aan ’t Haringvliet.”