Schouwers Hilde en Paulus hebben op dit moment 139 huurwoningen van Oost West Wonen geschouwd! Dat is maar liefst 84% van het totaal aantal sociale huurwoningen.

Tijdlijn schouwen
Klik voor een vergroting.

Hilde vertelt: “Tijdens een schouw geven we antwoord op vragen als: Welke aanpassingen zijn er nodig om mijn woning gereed te maken voor waterstof? En welke subsidie kan ik aanvragen voor de overstap naar elektrisch koken? Met het antwoord op deze vragen, kunnen huurders straks weloverwogen hun stem uitbrengen tijdens de draagvlakmeting. De schouwrapporten worden opgesteld en de eerste vervolgafspraken zijn al geweest of ingepland.”

Veel behoefte aan een schouw
Dat Stadtenaren behoefte hebben aan een schouw, blijkt wel uit de vele aanmeldingen die wij ontvingen én blijven ontvangen. Van de 428 ontvangen aanmeldingen, hebben al meer dan 350 adressen een schouw gehad. Dit is ruim 50% van de adressen met een aardgasaansluiting in Stad aan ’t Haringvliet. Na de schouw volgt een schouwrapport op maat en indien gewenst een tweede gesprek. Op dit moment hebben we 189 schouwrapporten opgeleverd. Met het ontvangen van het schouwrapport is het schouwproces afgerond en kunnen inwoners en ondernemers subsidies aanvragen.

Doorlooptijd
Het schouwen wordt gedaan door een bedreven team van zes personen. Met elkaar doen zij er alles aan om met veel zorgvuldigheid iedere inwoner een aanbod op maat te doen. Veel woningen verschillen van elkaar. Dat zorgt er in sommige gevallen voor dat inwoners rapporten later ontvangen. Via het overzicht bij dit bericht willen we duidelijkheid geven over de huidige doorlooptijd van het schouwproces.

Meer informatie
Heeft u vragen over het schouwproces of over het schouwrapport? Neem dan contact op met omgevingsmanager Bobby Groenewoud via 06 – 15 486 478 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Heeft u nog geen schouw gehad? Meld u dan snel aan!

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Ko Nientje

Veel dorpsgenoten hebben al foto’s gemaakt van Ko Nientje. Kijk hier op een wereldkaart waar Ko Nientje allemaal al is geweest.

Dit keer ligt Ko Nientje met een lading schroot uit Beverwijk in Jorf Lasfar, Marokko. Helaas mag Ko Nientje de wal niet op.

Alle foto's kunt u terug kunnen vinden in het fotoboek.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD