Hoe ruikt waterstof straks en hoe komt de geur tot stand? En wat komt er kijken bij de overstap op elektrisch koken? Tijdens de Inspiratiedag aan de Jan van Halfwassenaerstraat 11 laten we u van 10.00 tot 16.00 uur zien hoe dit werkt.

Inspiratiedag Stad Aardgasvrij 6 mei 2023

Heeft u vragen over het project, verduurzamen en elektrisch koken? Dan beantwoorden wij die graag onder het genot van iets lekkers.

Geursessies
Waterstof heeft, net als aardgas, geen geur; er wordt in de toekomst een geurtje aan toegevoegd. Momenteel wordt er door Stedin onderzoek gedaan naar welk geurtje het beste kan worden toegevoegd aan waterstof. Tijdens de geursessie kan je verschillende geurtjes ruiken. Een van die geurtjes wordt in de toekomst toegevoegd aan waterstof. Ook krijgt u uitleg over wat het belang is van het toevoegen van een geur aan gassen.

Kookdemonstraties
Kookt u nog op aardgas? Of kookt u al elektrisch maar wilt u tips ontvangen? Kom dan vooral een kijkje nemen en proeven bij de kookdemonstraties ‘Aan de slag met inductie’. Naast uitleg over geschikte pannen voor koken op inductie, krijgt u ook advies over de verschillende kookplaten die te koop zijn en het onderhoud hiervan. De kok laat zien hoe u op inductie kunt koken. Bijvoorbeeld welke zone en standen u kunt gebruiken voor het beste resultaat van uw gerechten. Er worden gerechtjes gemaakt die u kunt proeven en u kunt ook zelf ervaren hoe het is om te koken op inductie.

Gratis koffie en ijs
U kunt genieten van een onvergetelijke koffie ervaring met Brandstof Koffie van Jan en Joost vanuit een hippe koffie Piaggio. Zij branden de koffie in een kleinschalige koffiebranderij op Goeree-Overflakkee die zich richt op eerlijke handel, goede kwaliteit koffie en duurzaam ondernemen. Wilt u liever heerlijk banketbakkers ijs proberen? Kom dan langs bij de ijskar van Banketbakkerij van Helden.

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Ko Nientje

Veel dorpsgenoten hebben al foto’s gemaakt van Ko Nientje. Kijk hier op een wereldkaart waar Ko Nientje allemaal al is geweest.

Dit keer ligt Ko Nientje met een lading schroot uit Beverwijk in Jorf Lasfar, Marokko. Helaas mag Ko Nientje de wal niet op.

Alle foto's kunt u terug kunnen vinden in het fotoboek.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD