Zaterdag 6 mei 2023 waren alle Stadtenaren welkom in het Inspiratiehuis aan de J. van Halfwassenaerstraat 11 in Stad aan ‘t Haringvliet. De hele dag stonden de deuren van de woning open voor geïnteresseerden.

Kraampjes voor de J. van Halfwassenaerstraat 11 in Stad aan ‘t Haringvliet

Een professionele kok demonstreerde hoe je lekkere gerechten kan maken op een inductiekookplaat. Er was ruimte voor gesprek over het project Stad Aardgasvrij onder het genot van een lekker bakje lokaal gemaakte koffie en ijs. De inwoners kregen advies over verschillende kookplaten en geschikte pannen, en konden zelf ervaren hoe waterstof straks gaat ruiken.

Informatie en vragen stellen
Deze dag was een volgende stap in de uitgebreide voorlichting over een mogelijke overstap van aardgas naar groene waterstof of een eigen elektrische oplossing in Stad aan ‘t Haringvliet. Bezoekers konden hun vragen stellen en zorgen delen. Want het is best een grote stap, als heel dorp gezamenlijk van het aardgas af gaan. Daarom krijgen inwoners en ondernemers volop de gelegenheid om informatie over het project te krijgen en vragen te stellen. Dit doet het projectteam door informatieavonden, koffiemomenten en een dag zoals deze te organiseren. Daarnaast ontvangen Stadtenaren ook een maandelijkse nieuwskrant via de post en een digitale nieuwsbrief via de mail. Alle informatie is terug te lezen in de onlangs verschenen brochure Stad Aardgasvrij die bij iedereen persoonlijk in Stad is bezorgd.Ruiken, koken en proeven

Bezoekers konden zich tijdens de Inspiratiedag oriënteren op de overstap van koken op gas naar koken op een inductiekookplaat. Tijdens de kookdemonstraties kregen zij advies over de meest geschikte pannen voor inductiekoken, de verschillende kookplaten die te koop zijn en het onderhoud hiervan. Niet alleen werd er gekookt, maar ook geproefd!

Zowel aan aardgas als aan waterstof wordt een geurtje toegevoegd om mensen te alarmeren als het gas ontsnapt in de woning. Stedin verzorgde deze dag geursessies. Zij doen op dit moment onderzoek naar welke geur het beste toegevoegd kan worden aan waterstof. De inwoners konden de verschillende geurtjes ruiken en gaven hun mening hierover.Koken op inductie bij de J. van Halfwassenaerstraat 11 in Stad aan ‘t Haringvliet


Waterstof ruiken bij de J. van Halfwassenaerstraat 11 in Stad aan ‘t Haringvliet


Waterstofketels bij de J. van Halfwassenaerstraat 11 in Stad aan ‘t Haringvliet


Informatieavond 15 mei in ‘t Trefpunt
Op maandag 15 mei staat de volgende informatieavond gepland in ’t Trefpunt van 19.30 tot 22.00 uur. Inwoners en ondernemers worden op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen van het project en kunnen vragen stellen.

Voor de inwoners die 15 mei niet kunnen, is er op dinsdag 23 mei van 20.00 tot 21.00 uur een online bijeenkomst met dezelfde onderwerpen.

 Aanmelden kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Voor de informatieavond van 15 mei is aanmelden niet verplicht. 
Voor de online informatieavond van 23 mei wel. Na aanmelding ontvangt u een deelnamelink.

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD