StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Niet alleen woningeigenaren en ondernemers stemmen in juni mee over Stad Aardgasvrij. Ook huurders van Oost West Wonen beslissen mee over het wel of niet aardgasvrij worden van hun dorp Stad aan ’t Haringvliet door over te stappen van aardgas naar groene waterstof.

Marleen van de Kamp, directeur-bestuurder Oost West Wonen

In deze video roept directeur Marleen van der Kamp alle huurders op om te gaan stemmen. Schouwers Hilde Herrewijnen en Paulus Looij vertellen over hun bezoeken bij de mensen thuis.

De afgelopen tijd zijn bijna alle huizen van Oost West Wonen in Stad aan ’t Haringvliet geschouwd. Zo wordt duidelijk wat een overstap naar aardgasvrij voor hen persoonlijk betekent. Wat er aangepast wordt in de woning en wat de kosten zijn.

De kosten die gemaakt worden voor de overstap op waterstof worden vergoed. Als er voldoende draagvlak is en aan alle beloften kan worden voldaan, dan krijgen huurders een nieuwe waterstof cv-ketel, een subsidie voor de overstap naar elektrisch koken en een gratis aangepaste meterkast. Ook wordt er een plafondprijs voor waterstof vastgelegd voor 15 jaar. Deze is vergelijkbaar met een aardgasprijs van € 0,90 per m3 inclusief belastingen en BTW.

Heeft u nog niet voldoende informatie om een goed beeld te vormen van Stad Aardgasvrij, neem dan eens een kijkje op www.stadaardgasvrij.nl of bel Oost West Wonen op: 0187 – 22 11 00.