Maandag 23 oktober 2023 vanaf 19.30 uur vindt in ’t Trefpunt in Stad aan ’t Haringvliet de openbare zitting van het centraal stembureau Stad Aardgasvrij plaats. Tijdens deze zitting wordt de voorlopige uitslag definitief gemaakt en kunnen de kiezers bezwaar maken.

Openbare zitting centraal stembureau

De uitkomst van de draagvlakmeting van 30 juni 2023 is nu nog voorlopig. 14 juli 2023 is de bezwaarperiode van drie maanden ingegaan. Deze periode kunnen kiezers bedenken of zij inderdaad bezwaar willen maken. Tijdens de openbare zitting op 23 oktober kunnen zij hun bezwaar mondeling kenbaar maken.

Bezwaar centraal stembureau
Het centraal stembureau kan alleen bezwaren in behandeling nemen die gaan over de uitslag van de draagvlakmeting en onregelmatigheden tijdens het stemproces. Bezwaar maken kan volgens de Kieswet alleen mondeling tijdens de zitting.

Vervolg na openbare zitting
Van de openbare zitting wordt een proces-verbaal opgemaakt. Hierin staat de uitslag van de draagvlakmeting, de eventueel ingebrachte bezwaren en de reactie van het centraal stembureau daarop. Het proces-verbaal wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. De raad doet vervolgens een uitspraak of de stemming op wettige wijze heeft plaatsgevonden.

Andere bezwaren
Voor bezwaren die het centraal stembureau niet in behandeling kan nemen, kunnen de kiezers tijdens de openbare zitting terecht bij Bobby Groenewoud en Albert van der Molen. Zij nemen bezwaren in behandeling die niet over het stemproces gaan.

Vragen?
Heeft u vragen, zorgen of wilt u bezwaar maken, dan kunt u contact opnemen met Bobby Groenewoud, 
via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 – 15 48 64 78.

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Ko Nientje

Veel dorpsgenoten hebben al foto’s gemaakt van Ko Nientje. Kijk hier op een wereldkaart waar Ko Nientje allemaal al is geweest.

Dit keer ligt Ko Nientje met een lading schroot uit Beverwijk in Jorf Lasfar, Marokko. Helaas mag Ko Nientje de wal niet op.

Alle foto's kunt u terug kunnen vinden in het fotoboek.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD