“Het vervangen van de windturbines in de Van Pallandtpolder was en is geen onderdeel van het project Stad Aardgasvrij en daarom is het project daar ook niet afhankelijk van.”

Dat is in een zin samengevat de reactie van de gemeente Goeree-Overflakkee op vragen van Eilanden-Nieuws. Over dit plan was volgens de gemeente bovendien niets bekend voor of tijdens de draagvlakmeting in Stad aan ‘t Haringvliet.

De tafelaars van de projectgroep Stad Aardgasvrij zien nog kansen om het dorp te voorzien van groene waterstof, nu in de gemeenteraad geen draagvlak is voor de plannen voor een mer-onderzoek naar hogere windmolens met waterstofproductie. Maar ze zijn ook kritisch op de recente ontwikkelingen.

Lees het artikel ‘Vervangen windturbines geen onderdeel van Stad Aardgasvrij’ verder op Eilanden-Nieuws (exclusief voor abonnees).
Lees het artikel “Wij denken dat het draagvlak beduidend minder was geweest” verder op Eilanden-Nieuws (exclusief voor abonnees).

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Ko Nientje

Veel dorpsgenoten hebben al foto’s gemaakt van Ko Nientje. Kijk hier op een wereldkaart waar Ko Nientje allemaal al is geweest.

Dit keer ligt Ko Nientje met een lading schroot uit Beverwijk in Jorf Lasfar, Marokko. Helaas mag Ko Nientje de wal niet op.

Alle foto's kunt u terug kunnen vinden in het fotoboek.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD