Het Inspiratiehuis Stad Aardgasvrij aan de J. van Halfwassenaerstraat in Stad aan ’t Haringvliet is vanaf juli 2024 weer beschikbaar voor verhuur.

De afgelopen 2 jaar konden inwoners van Stad aan ’t Haringvliet hier terecht met vragen over het project Stad Aardgasvrij. Twee maanden lang werd het huis daadwerkelijk verwarmd met waterstof. Daarna was het een plek waar mensen op afspraak in gesprek konden met projectleden en informatie kregen over het verduurzamen van hun woning. Gezien de huidige woningnood heeft Oost West Wonen besloten het huis weer te verhuren.

Het Inspiratiehuis heeft ons veel geleerd over de overstap naar waterstof. Ook konden inwoners hier de waterstof cv-ketels bekijken en vragen stellen over het project. Nu het projectteam vooral bezig is met de belofte Betaalbaar en de meeste inwoners het Inspiratiehuis bezocht hebben, of door middel van een schouw antwoord hebben gekregen op vragen, kan het Inspiratiehuis terug de verhuur in.

Inspiratiehuis

Begin 2022 startte de tijdelijke ombouw van aardgas naar waterstof. In de huurwoning van Oost West Wonen werd het bestaande aardgasnet omgebouwd en geschikt gemaakt voor waterstof. Vanaf maart 2022 werd de woning als proef voor twee maanden lang verwarmd met waterstof door een waterstof cv-ketel.

Het project leerde ons onder andere meer over hoeveel tijd het kost om het gasnetwerk gereed te maken voor het transport en het gebruik van waterstof in bestaande woningen. Hiermee werd de belofte 'Het kan' waargemaakt.

Informatie voor de inwoners van Stad
De inwoners van Stad aan ’t Haringvliet die meer informatie wilden over het project of over energie besparen, konden het Inspiratiehuis bezoeken. In het Inspiratiehuis was te zien welke aanpassingen er nodig zijn om de overstap te kunnen maken en wat dit voor de energierekening betekent. Ook zijn er veel mooie events georganiseerd door de projectpartners, waaronder open dagen, kookworkshops en geursessies.

Woning terug in de verhuur
Het beschikbaar stellen van de huurwoning door Oost West Wonen als Inspiratiehuis was tijdelijk. Mede door het tekort aan woningen, gaat de woning aan de J. van Halfwassenaerstraat 11 weer in de verhuur als sociale huurwoning. De woning komt beschikbaar via het reguliere aanbod van Oost West Wonen. Reageren op de woning kan alleen als u als woningzoekende bij Oost West Wonen staat ingeschreven. Heeft u hier vragen over? Neem dan contact op met Oost West Wonen via 0187 – 22 11 00.

Vragen of meer informatie
Voor vragen of informatie over het project Stad Aardgasvrij kunt u terecht bij omgevingsmanager Bobby Groenewoud via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 06 – 15 48 64 78.

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Geslaagde scholieren

Al sinds 2007 gaat StadsWeb elk jaar langs bij de Stadtenaren die geslaagd zijn voor de middelbare school.

De geslaagde scholieren van dit jaar kunt u hier vinden.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD