Hoe zou het zijn om op Stad weer een winkel te hebben, zo één met voldoende parkeergelegenheid? Wat als er een mogelijkheid is om dit samen te voegen met een nieuwe ruimte voor exposities, een peuterschool ....

Door Peter Noquera

Hoe zou het zijn om op Stad weer een winkel te hebben, zo één met voldoende parkeergelegenheid? Wat als er een mogelijkheid is om dit samen te voegen met een nieuwe ruimte voor exposities, een peuterschool, naschoolse opvang, ruimte voor vergaderingen, feesten en partijen, een oefenruimte voor muziek- en zangliefhebbers?

Stad op Stelten heeft hierover nagedacht en het volgende behoort volgens ons tot de mogelijkheden. Er zou een nieuw gebouw kunnen worden geplaatst op een locatie aan de rand van het dorp met daarin een winkel met postagentschap, een café, een BredeSchool voor peuters en voor naschoolse opvang (compleet met jeugdbibliotheek), een zaal voor feesten en partijen en een ruimte om te oefenen voor band en koor.

De voorziene winkel is groot genoeg om een groeiend dorp te kunnen blijven bedienen en een formule heeft die voor iedereen betaalbaar is, compleet met koffiecorner en videohoek. De feestzaal en de oefenruimte worden geplaatst onder de grond in verband met overlast. De BredeSchool voor peuters en kinderopvang kan aan de achterzijde worden geplaatst, dit voor hun rust en veiligheid. We voorzien een café waar je kan biljarten, darten en rustig wat kan drinken, een PIN- en DVD/videoautomaat aan de buitenzijde van het gebouw en een parkeerplaats met 40 tot 60 plaatsen.

Hieronder ziet u een kleine opzet van hoe iets eruit zou kunnen zien.

Plattegrond van de ontmoetingsplaats
Klik voor een vergroting
Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Ko Nientje

Veel dorpsgenoten hebben al foto’s gemaakt van Ko Nientje. Kijk hier op een wereldkaart waar Ko Nientje allemaal al is geweest.

Dit keer ligt Ko Nientje met een lading schroot uit Beverwijk in Jorf Lasfar, Marokko. Helaas mag Ko Nientje de wal niet op.

Alle foto's kunt u terug kunnen vinden in het fotoboek.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD