Tiengemeten was vroeger een agrarisch eiland waar je zonder rijbewijs kon rijden, waar iedereen elkaar kende én waar je met de helikopter naar school gebracht werd als er ijs lag.

Door Lowie van Eck

Tiengemeten was vroeger een agrarisch eiland waar je zonder rijbewijs kon rijden, waar iedereen elkaar kende (omdat er rond de 150 inwoners woonden) én waar je met de helikopter naar school gebracht werd als er ijs lag (dit omdat de pont dan niet kon varen).
Maar hoe staat het nu met Tiengemeten???

Het eiland Tiengemeten, dat je vanaf Stad kunt zien, waagt een grote sprong: Van agrarisch naar natuur. Het eiland wordt omgetoverd tot een natuurattractie.

Als u het eiland op komt staat er een schuur waar je gezellig koffie kunt drinken en informatie kunt krijgen. Voor de kinderen komt er een speelbos, waar zij zich kunnen vermaken.

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen, want er is een vogelkijkhut en de "Vliedberg", die circa 5 meter hoog is. Ook is er een natuurcamping met herberg/eetcafé en er lopen wilde Schotse Hooglanders.

Er zijn plannen om een pont van Stad naar Tiengemeten te laten varen, maar die beslissing laat nog even op zich wachten. Dit project wordt verzorgd door Deltanatuur partners. Deze partners zijn: Natuurmonumenten, Provincie Zuid-Holland, Rijkswaterstaat, Dienst Landelijk gebied en gemeente Korendijk. Deze organisaties zijn hard bezig om van Tiengemeten een stukje natuur te maken waar men trots op kan zijn.

Voor meer informatie kunt u kijken op:

wegrenende Hooglander
vliedberg
Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Geslaagde scholieren

Al sinds 2007 gaat StadsWeb elk jaar langs bij de Stadtenaren die geslaagd zijn voor de middelbare school.

De geslaagde scholieren van dit jaar kunt u hier vinden.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD