Op het gemeentehuis in Middelharnis ligt een voorontwerp bestemmingsplan Stad aan 't Haringvliet ter inzage. Een mijlpaal, want het is jaren geleden dat er zo'n document over Stad werd gepresenteerd.

Door Joop Tilbusscher

Op het gemeentehuis in Middelharnis ligt een voorontwerp bestemmingsplan Stad aan 't Haringvliet ter inzage. Een mijlpaal, want het is jaren geleden dat er zo'n document over Stad werd gepresenteerd. Het is een dik stuk en ondanks de gastvrijheid van de gemeentebalie zal niet iedereen er voor gaan zitten. Dat hoeft ook niet, want op 29 november 2007 wordt het plan gepresenteerd op een inloopavond in het Trefpunt.

Om de nieuwsgierigheid wat te stillen een paar hoofdlijnen:

  • De kern van het stuk vormen de nieuwbouwplannen die in de afgelopen anderhalf jaar aan Stad zijn gepresenteerd. Het gaat dan met name om nieuwbouw aan de Sterkstraat en bij het koelhuis aan de Molendijk.
  • Er wordt toch voorgesteld om de akkers achter het koelhuis te bebouwen. Hoewel provincie momenteel vindt dat dit niet kan, zet de gemeente het idee voorlopig door.
  • Voor het bedrijventerrein bij de haven (de koekjesfabriek) wordt de bestemming (mogelijk) gewijzigd van bedrijven in woningen.
  • Ook voor de Rabobank wordt een bestemmingswijziging voorgesteld: als de bank verdwijnt kunnen er twee woningen komen.

Let wel, het gaat hier om een voorontwerp, een niet officieel stuk. Het is in feite een peiling van de reacties uit Stad, die mogelijk in een meer definitief stuk worden verwerkt. Als alles vlot gaat kost de verdere procedure nog meer dan een jaar.

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Geslaagde scholieren

Al sinds 2007 gaat StadsWeb elk jaar langs bij de Stadtenaren die geslaagd zijn voor de middelbare school.

De geslaagde scholieren van dit jaar kunt u hier vinden.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD