StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

DorpsNieuws

Stad mag dan een dorp zijn, er is toch echt van alles te beleven. Vandaar dat deze nieuwssite regelmatig wordt bijgewerkt. Zo kunt u altijd op de hoogte zijn van de laatste dorpsnieuwtjes.

Heeft u een bericht voor deze nieuwspagina? Mail het dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

--------------------

Obs De Molenvliet is op zoek naar een dorpsbewoners die willen helpen met ECO activiteiten; bijvoorbeeld de moestuinen bijhouden en opschonen.

In de week van 18 februari 2019 is waterschap Hollandse Delta bezig met het vangen van muskusratten in de polders tussen Middelharnis, Dirksland en Stad aan 't Haringvliet.

Met een projectgroep gaan we onderzoeken of het haalbaar is onze huizen op Stad te gaan verwarmen met waterstof. Praat met ons mee aan één van de tafels.

Peuters van Peutereiland en kleuters van obs De Molenvliet uit Stad aan 't Haringvliet hadden op donderdagmorgen 7 februari 2019 een gezamenlijke speelochtend binnen het project van Boekenpret. Deze keer was het boek 'Haas wil worteltjestaart' uitgekozen.

Zondag 10 februari 2019 om 21.05 uur besteedt NPO2 in VPRO Tegenlicht aandacht aan een 'deltaplan waterstof'. Ook Stad aan 't Haringvliet wordt hierin genoemd om in 2025 volledig over te schakelen op groene waterstof.

Een werkgroep van WO2GO, het Erfgoedhuis, de gemeente en de provincie hebben met heel veel vrijwilligers het project “Verdrinkend Land” opgezet om aandacht te besteden aan deze moeilijke periode voor Flakkee in de winter 1944-1945.

Paaszaterdag 20 april 2019 staat alweer de 8e Tulpenwandeltocht op de agenda. De lopers van de 3 langste afstanden worden in molen de Korenaar worden verwelkomd door dhr. Campfens (molenaar) en bij jachthaven Atlantica kunnen ze genieten van Stadse pannenkoeken.

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 februari speelt Toneelvereniging "Stad" haar jaarlijkse uitvoering van haar toneelstuk. Aanvang: 20.00 uur. Locatie: 't Trefpunt. Zaal open: 19.30 uur.

Conform het Sluitingsprotocol is de hoogwater keersluis van Stad aan 't Haringvliet vandaag, dinsdag 8 januari 2019, sinds 13.00 uur gesloten.

Op de Oudelandsedijk bij Stad aan ’t Haringvliet heeft vrijdagmorgen 28 december 2018 een persoon bekneld gezeten in zijn auto. Rond 06:40 uur verloor het slachtoffer de macht over het stuur en kwam tegen een boom tot stilstand.