StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

DorpsNieuws

Stad mag dan een dorp zijn, er is toch echt van alles te beleven. Vandaar dat deze nieuwssite regelmatig wordt bijgewerkt. Zo kunt u altijd op de hoogte zijn van de laatste dorpsnieuwtjes.

Heeft u een bericht voor deze nieuwspagina? Mail het dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

--------------------

In Stad in ’t Haringvliet wordt gewerkt aan een bijzonder duurzame nieuwbouwwijk. Met innovatieve technologie van Hylife Innovations worden de energiestromen in de wijk op een zo efficiënt mogelijk manier ingezet.

KunstKijk 2023 is weer voorbij. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd evenement! Over het hele eiland, van Ooltgensplaat tot Ouddorp, waren meer dan 10.000 bezoekmomenten geteld. 35 locaties met 102 kunstenaars. Naast beeldende kunst, waren er muziekoptredens en theater.

De gemeente Goeree-Overflakkee heeft het initiatief genomen om een "hufterproof" toilet te ontwikkelen. De gehuurde toiletten zijn in het verleden twee keer vernield en afgebrand.

Zaterdag 13 mei 2023 gaan de deuren van de Nederlands Hervormde Kerk te Stad aan ’t Haringvliet weer open voor een muzikale avond. Anne Marie Huizer en Piet Bechthum hebben voor u een muziek en samenzang programma samengesteld.

Op zaterdag 15 april 2023 zijn we met 20 motorrijders langs de bollenvelden gereden op Flakkee. De oudste motorrijder was Jos van Stralen. Jos is 91 jaar en rijdt nog heerlijk op een van zijn drie motoren.

Er is een sleutel gevonden. Is deze van jou of weet je van wie deze is? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zaterdagmorgen 15 april 2023 gaan we een route rijden langs de bollenvelden op Flakkee. Als je het leuk en gezellig vindt om mee te rijden ben je van harte uitgenodigd.

Afgelopen woensdag werd er gestemd voor de Provinciale Staten en het Waterschap Hollandse Delta. Wat stemden de Stadtenaren?

Lieve toneelvrienden, de laatste tijd rezen er wat vragen op betreffende uitvoerdata voor toneelvereniging Stad. Helaas moeten we mededelen dat er dit jaar door omstandigheden (wederom) geen uitvoeringen zullen plaatsvinden.

Lijkt het jullie leuk om eens een kijkje te komen nemen op onze school? U bent van harte welkom! Terwijl uw kind lekker aan het spelen is, kunt u een rondleiding krijgen door de school.

Op 9 januari 2023 is de nieuwe dienstregeling van Connexxion ingegaan. De dorpsraad Stadoverleg is erg benieuwd naar jullie ervaringen (van reizigers en vrijwilligers) met de nieuwe Buurtbus lijn 735 en de extra halte in Stad van lijn 635.

Extra geld verdienen? En in beweging blijven? Wij zijn op zoek naar een vaste bezorger in Stad aan 't Haringvliet.

"Jelle springt steeds naar beneden", roept de één. "Wij hebben Jelle opgesloten in de vuurtoren van Ouddorp", meldt een ander groepje.

In week 7 en 8 worden er rioolstelsels gerenoveerd in Stad aan 't Haringvliet. Een overzicht van de werkzaamheden kunt u hieronder vinden.