StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Op vrijdagavond 16 september begon het langverwachte startweekend. In de Ark verzamelde zich rond 8 uur veel jeugd om deel te nemen aan de dropping. Bijna 40 kinderen hadden zich aangemeld!

Op vrijdagavond 16 september begon het langverwachte startweekend. In de Ark verzamelde zich rond 8 uur veel jeugd om deel te nemen aan de dropping. Bijna 40 kinderen hadden zich aangemeld!

Het werd een gezellige avond waarbij de deelnemers op prachtige, spannende plekken werden afgezet. In de Ark was het de hele avond erg gezellig, omdat de achterblijvers daar van hapjes en drankjes werden voorzien. De eerste groep kwam rond half 10 weer terug bij de Ark, de laatste arriveerde om kwart over twaalf.

Op zaterdagmiddag werd in de schuur van Malieflower aan de Boomgaarddreef een gemeentedag gehouden. De middag begon met een leuke fietspuzzeltocht waarbij het weer jammer genoeg niet echt meewerkte. In de schuur waren vanaf 4 uur allerlei leuke activiteiten in en om de schuur voor jong en oud. Zo werd de film van de marktdag van afgelopen juni gedraaid, was er een quiz.

Ook kon men op verschillende manieren kennismaken met de geschiedenis van de gemeente. Zo hingen er oude bouwtekeningen, was er een expositie met informatie en werd er een korte film over de geschiedenis gedraaid. Ook gaf de kerkvoogdij inlichtingen over de plannen voor het nieuwe kerkdak.

Het avondprogramma werd begonnen met een grote barbecue. Meer dan honderd deelnemers genoten in de schuur van de vooraf bestelde barbecuepakketten. De maaltijd werd om half 9 afgesloten met een meditatief moment met consulent ds. A. Belder. Na afloop van de maaltijd werd de website van de gemeente officieel geopend door ouderling Jan van der Welle.

De rest van het avondprogramma werd gevuld door muziek en zang. Onder begeleiding van fluit en keyboard kon men luisteren naar een speciaal voor de gelegenheid samengesteld zanggroepje. Ook was er veel samenzang. Rond half 10 was het programma afgelopen en nadat iedereen geholpen had de schuur op te ruimen konden we terugkijken op een geslaagde gemeentedag.

De zondag stond in het teken van de opening van het winterwerk. In de ochtenddienst was er een speciale jeugddienst en na de dienst dronken we met elkaar koffie in de Ark. 's Avonds was er een reguliere dienst met na afloop een preekbespreking in de Ark. Het werd een mooie leerzame avond. Al met al mogen we terugkijken op een mooi weekend met veel gezelligheid.