StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Woensdag 1 januari 2014 doken ongeveer 30 mensen - min of meer vrijwillig - het water in, na het startsein van organisator Piet Huizer. Na afloop werd iedereen bij de voetbal getrakteerd op een heerlijke kop erwtensoep gemaakt door Ina Tiggelman.

Deelnemers nieuwjaarsduik Stad
Een kleine dertig deelnemers bij de nieuwjaarsduik op het strandje van Stad (foto: Schrijfbedrijf Evers van der Waart)

Met 10 graden Celsius was het water niet ijskoud te noemen, maar er stond een snijdende koude wind. Dus lang werd er niet gedraald. Om 14.00 uur was er een kort welkomstwoord door Piet Huizer. Voordat iemand zich kon bedenken, rende de deelnemers snel het water in. En misschien renden ze wel nog sneller er weer uit, om te worden opgevangen door de meelevende familie en vrienden, die met handdoeken en badjassen klaar stonden.

Tweede duik
Terwijl de eerste bikkels waren vertrokken naar de kantine van v.v. SNS om met een warme douche het bloed weer te laten stromen, kwamen er nog verlate deelnemers aan. Omdat enkelen dit sneu vonden, trok een vijftal de kleding nogmaals uit voor een gezamenlijke, tweede duik in het Haringvliet. In de kantine kwam iedereen weer op temperatuur en kwamen de stemmen los. Toen Ina en Hans Tiggelman binnenkwamen met twee pannen overheerlijke erwtensoep, werden de magen gevuld en was de stemming opperbest.

Snel groeiend aantal deelnemers
Terwijl twee jaar geleden -op zondag- het aantal deelnemers slecht vijf telde, waren er vorig jaar al elf deelnemers te tellen. Volgens de organisatie waren het er deze keer rond de dertig, waarbij de vrouwen goed vertegenwoordigd waren. De organisatie houdt het graag klein en informeel, maar uitgroeien tot vijftig deelnemers moet mogelijk zijn.

NB: Foto's van de nieuwjaarsduik zijn te vinden in het fotoboek.