StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Woongoed GO bouwt in Stad aan ’t Haringvliet. Ook ouderen moeten immers in Stad kunnen blijven wonen, ook als ze ouder worden en zorg nodig hebben. Maar er is meer. Het woningaanbod voor ouderen moet gemoderniseerd worden. Daarom gaat Woongoed GO de flat in de A. van Bronckhorststraat in Stad aan ’t Haringvliet renoveren. Rond 15 april 2015 start aannemer Kroon & De Koning met de werkzaamheden. Voor de Bouwvakvakantie 2015 moet de renovatie klaar zijn.

A. van Bronckhorststraat

Woongoed GO biedt huurders een kwalitatief goede huurwoning. Dat betekent vooral een woning waarin mensen zich prettig en comfortabel voelen. Een thuis in plaats van een huis. Ons motto is dan ook: In een huis van Woongoed daar blijf je in wonen. En zeker voor Stad aan ’t Haringvliet is dat van groot belang.

Niet zo gek dus dat Woongoed GO in Stad aan ’t Haringvliet in nieuwbouw en woningverbetering investeert. De nieuwbouw aan de Molendijk zal na de bouwvakvakantie worden opgeleverd; 11 prachtige seniorenappartementen met een praktijk voor de apotheekhoudende huisarts een ruimte voor fysiotherapie en zorgaanbieder CuraMare bij de hand. De woningverbetering in de Van Bronckhorststraat gaat binnenkort van start.

Comfortabel en energiezuiniger
Aan het energieverbruik is de nodige aandacht besteed. Alle te renoveren appartementen worden natuurlijk voorzien van spouwmuurisolatie en HR++ glas. Daarnaast wordt het dak gerenoveerd en voorzien van PV-panelen. Hierdoor zal het klimaat in de woning niet alleen comfortabel aanvoelen, het energieverbruik gaat fors omlaag. Ook is er aan gemak gedacht voor de ouder wordende huurder. De raambovenlichten in de woningen zullen worden voorzien van afstandsbediening, verder wordt een nieuw intercomsysteem gemonteerd, een nieuwe traplift geïnstalleerd en de toegankelijkheid naar de voor- en schuurdeuren zal worden verbeterd.
Kortom de woningen worden klaar gemaakt voor de toekomst. Komt er een woning leeg, dan zal ook de binnenkant worden aangepakt.

Leefbaarheid en veiligheid
Naast isolatie en comfort staat ook leefbaarheid en veiligheid op het programma. De entree van het trappenhuis en het trappenhuis zelf worden gerenoveerd naar hedendaags uiterlijk. De galerijverlichting wordt vervangen door LED verlichting en de asbest balkonhekken van de woningen zullen vervangen worden door ondoorzichtige hardglazen platen. Al met al een behoorlijke facelift.

Overlast tijdens de woningverbetering
De huurders kunnen gedurende de onderhoudswerkzaamheden in hun woning blijven. Er zal zich een periode aandienen met hinder in en om de woning. Natuurlijk probeert de aannemer de overlast tot een minimum te beperken, maar het is niet nodig dat huurders tijdelijk ergens anders te huisvesten. In een persoonlijk gesprek zijn de werkzaamheden besproken met de huurders. Iedereen is weet dus wat er staat te gebeuren en hoe huurders moeten handelen als er onverhoopt toch teveel overlast ontstaat.

Met de nieuwbouw van het woon-zorgcomplex aan de Molendijk en de renovatie van het complex aan de van A. van Bronckhorststraat wordt er op Stad aan ‘t Haringvliet een bijdrage geleverd aan een modern en comfortabel woningaanbod voor de senioren. De huurwoningen die leeg komen doordat senioren verhuizen naar de Molendijk zijn uitermate geschikt voor startende Stadtenaren.
Heeft u interesse in huur of koop neem dan contact op met André Groenendijk 0187-471071.