StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

De Albert Schweitzer en de Molenvliet hebben in samenwerking met stichting Ons Trefpunt en Stadsoverleg (een onderdeel van StadsWeb) op donderdag 28 mei 2015 circus Tadaa georganiseerd. Ook voetbalvereniging SNS werkt mee aan deze gezamenlijke activiteit door het sportcomplex die dag ter beschikking te stellen. Bij slecht weer wijken we uit naar de sportzaal aan de Kolff van Oosterwijkstraat 1 in Stad aan ’t Haringvliet.

Poster aankondiging Circus Tadaa
Klik voor een vergroting.

Alle kinderen uit het dorp, ook de kinderen die in een ander dorp naar school gaan, zijn/worden uitgenodigd met deze circus-project-dag mee te doen. Alle inwoners van Stad aan ’t Haringvliet worden middels een pamflet uitgenodigd bij de circusvoorstelling aanwezig te zijn. Familieleden van de kinderen van buiten het dorp zijn ook van harte welkom.

Logo CliniClowns

Stadsoverleg levert een grote bijdrage in de kosten, de overige kosten worden verdeeld tussen de beide scholen. We kunnen zo de voorstelling gratis aan het publiek aanbieden. Het idee ontstond om aan de circus-project-dag een inzamelingsactie voor een goed doel te koppelen. De link van circus Tadaa naar de Cliniclowns was snel bedacht. Stichting Cliniclowns Nederland biedt afleiding en plezier aan kinderen met een ziekte en/of handicap of kinderen in moeilijke situaties om zodoende een bijdrage te leveren aan hun kwaliteit van leven.
Informatie over de Cliniclowns is te vinden via de website: www.cliniclowns.nl.

Bij de ingang van het circus zal een collectedoos worden neergezet, iedereen wordt vriendelijk verzocht hierin een bijdrage te leveren.De tijdsplanning is als volgt:
Woensdagavond 27 mei 2015 (in het Trefpunt):

± 19.30 uur: aankomst docent circus Tadaa, klaarzetten materialen.
20.00 uur: start instructie. De begeleiders worden verdeeld over de verschillende taken en groepen.
± 22.00 uur: einde instructie.

Donderdag 28 mei 2015:

± 8.30 uur: beginnen met opbouw van de circus-project-dag. Het opbouwen wordt gedaan onder begeleiding van de docent van circus Tadaa met behulp van ouders. De kinderen worden door de eigen leerkracht opgevangen in de klas.
10.00 – 12.00 uur: circus circuit. Alle kinderen maken kennis met de verschillende circustechnieken.
12.00 – 12.30 uur: pauze. Alle kinderen blijven over om te eten, hierdoor blijven ze beter in de sfeer van het circus. De kinderen zorgen zelf voor een lunchpakketje (eten + drinken).
12.30 – 14.00 uur: de kinderen kiezen één circustechniek, oefenen voor de voorstelling en worden verkleed en geschminkt.
14.00 – 15.00 uur: de voorstelling wordt gespeeld.
15.00 uur: opruimen.

Het is deze dag de bedoeling dat de kinderen makkelijk zittende kleding aan hebben (sportkleding) en gym- of sportschoenen aantrekken.

De beide scholen zorgen ’s morgens en ’s middags voor drinken en iets lekkers.

We hebben nog ouders nodig die kunnen meehelpen!
U kunt zich opgeven bij één van de scholen.

We hopen op een fantastische dag en een mooie opbrengst voor de Cliniclowns!


Logo Albert Schweitzer
Logo Molenvliet
Logo Stichting Ons Trefpunt
Logo SNS
Logo StadsWeb