StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Zoals al vele dorpsgenoten weten, willen we aan het eind van de zomer weer iets organiseren voor heel het dorp en kozen deze keer als motto: Mel Dale. Deze schoenmaker/kunstenaar/filosoof /vrijgezel heeft heel zijn leven op ons dorp gewoond en was iemand die weinig veroordeelde en heel goed met andersdenkenden kon omgaan. Hij leefde van 1925 tot 2004 en wilde graag voortleven in zijn beeldjes en korte teksten.

Vanaf 29-8-2016 t/m 3-9-2016 is er dagelijks een tentoonstelling over zijn werk in het Trefpunt en kunt u ook de powerpointpresentie van Jan Maliepaard over Mel bekijken. Op zaterdagmiddag 20-8-2016 ontvangen we weer de lopers van de Omloop op de Kaai met iets grappigs, op 25-8-2016 gaan alle schoolkinderen beelden van piepschuim maken en op 27-8-2016 wordt de “Moord op Stad” opgevoerd op de boerderij van Bol (Camping het Vogelnest). Ook wordt in die week het dorp versierd met schoenen en beelden.

Iedere Stadtenaer kon de afgelopen maanden beeldjes in de stijl van Mel maken in het Trefpunt en we hebben er nu al meer dan 60, die tijdens de Kunstkijk op Molendijk 4 te bezichtigen waren.

Er is in de Melweek een workshop beelden maken de voor beide scholen. Er is een Mel-wandeling door het dorp langs bekende plekjes waarbij het de bedoeling is, dat u deze wandeling maakt met iemand anders en zo met iemand contact maakt. Zaterdagmorgen is er schoenwerpen voor iedereen en op zaterdagmiddag is er een concert door dorpsgenoten bij de sluis. Vervolgens een stikzakmaaltijd op de Kaai.

Op 1, 2 en 3 september is er ’s avonds op de Kaai de openluchtvoorstelling “Mel Dale” en daar wordt al druk voor geoefend en Soli Deo Gloria heeft al een lied ingezongen voor de musical.

Houd StadsWeb in de gaten voor het exacte programma.

Natuurlijk zoeken we nog steeds mensen die willen helpen bij de organisatie van de vele projecten en die kunnen zich opgeven bij de familie Maas, Molendijk 4, tel: 611972