StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Dit jaar waren er zes leerlingen die zowel het schriftelijk examen als het praktisch examen in Middelharnis, Sommelsdijk en Stad aan 't Haringvliet foutloos wisten te maken.

Zij zijn met lof zijn geslaagd. Het zijn Jesse Moelker van de Bosseschool uit Middelharnis, Roos Blijleve van CBS Albert Schweitzer uit Stad aan 't Haringvliet en David Kastelein, Milan Kooijman, Eva van der Slik en Gert Versluis van de School met de Bijbel in Sommelsdijk.

Het schriftelijk examen werd, gelijktijdig met de andere basisscholen in Nederland, gehouden op donderdag 6 april 2017. Aan het schriftelijk examen deden 240 leerlingen mee en gelukkig zijn voor het schriftelijk examen alle leerlingen geslaagd.

Het beste gemiddelde resultaat per groep voor het schriftelijk examen werd gehaald door de 33 leerlingen van groep 7 van de School met de Bijbel in Sommelsdijk met een gemiddelde score van slechts 1,97 fouten voor het theoretisch examen.

Op dinsdag 23 mei 2017 werd in Sommelsdijk en Middelharnis het praktisch verkeersexamen voor de groepen 7 of 8 van het basisonderwijs in Middelharnis, Sommelsdijk en Stad aan het Haringvliet georganiseerd. Er deden 9 scholen met 12 klassen aan het praktisch verkeersexamen mee. In totaal deden er 242 leerlingen mee aan het praktisch verkeersexamen. Helaas zijn 2 leerlingen niet voor het praktisch examen geslaagd.

De meeste fouten bij het praktisch examen werden gemaakt op de onderdelen achterom kijken, richting aangeven en de juiste plaats op de weg. Voorafgaand aan het praktisch examen werden de fietsen gekeurd.