StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

De peuters van peuterspeelzaal Peuterstad en de kleuters van o.b.s. de Molenvliet uit Stad aan ‘t Haringvliet werkten samen aan een thema van 'Boekenpret', dit is een taalstimuleringsproject, met medewerking van de bibliotheek.

De keuze van het boek dat de kinderen behandelen viel op 'Tim op de tegels'. Eén van de begeleiders: "...na een gezellige ochtend met peuters en kleuters, waarbij iedereen een oversteekdiploma behaalde, namen we weer afscheid van elkaar. Een geslaagde samenwerking tussen peuterspeelzaal en basisschool!" Lees hieronder een kort verslag.

"Eerder gingen de kleuters op bezoek bij de peuterspeelzaal om zich voor te laten lezen uit het prentenboek, nu kwamen de peuters bij de basisschool op bezoek om het boek van “Tim op de tegels” te bekijken op het digibord. Voor beide groepen was dit boek een mooie gelegenheid om het oversteken in het verkeer als aandachtspunt extra te benadrukken. Na het zingen van de liedjes gingen we met elkaar naar de speelzaal waar diverse klim-en klautermaterialen stonden opgesteld en bij de twee zebra`s met verkeerslichten konden we goed oefenen met stoppen en doorlopen. Na een gezellige ochtend met peuters en kleuters, waarbij iedereen een oversteekdiploma behaalde, namen we weer afscheid van elkaar. Een geslaagde samenwerking tussen peuterspeelzaal en basisschool!"