StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Marieke ten Tuijnte uit Stad aan 't Haringvliet heeft ons een brief ingezonden waarin ze oproept om een petitie te ondertekenen.

"Het bedrijf Chemours te Dordrecht veroorzaakt ernstige schade aan milieu en mens door vervuiling van lucht, aarde en oppervlaktewater. Er is nu is een steeds groter wordend gebied GenX in het drinkwater aangetroffen, waaronder ook op Goeree Overflakkee."

"Deze stof is een stof die stapelt in het lichaam en bewezen kankerverwekkend is. De mensen in de omgeving van Chemours wordt door onderzoekers van het VU afgeraden nog groente of fruit uit eigen tuin te eten. De reactie vanuit de overheid is laks en traag. Ik heb daarom contact gehad met Greenpeace en in overleg met hen heb ik een petitie gemaakt die door hen ondersteund wordt. Graag zou ik aan u willen vragen om ook dit initiatief te ondersteunen, te tekenen en/of te delen. Met elkaar kunnen we dit stoppen!"

De petitie is hier te vinden: https://www.petitiestarter.nl/petitions/stop-vergiftiging-drinkwater-grond-en-lucht-door-chemours-dupont.