StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Afgelopen zaterdag is Sint Nicolaas met zijn Pieten aangekomen met de boot in de haven van Stad. Op de kaai werden zij verwelkomd door heel veel kinderen die daar al een tijdje met hun ouders op de aankomst van de Sint stonden te wachten.

Sinterklaas op tractor achter muziekkorps

Sinterklaas, pieten en kinderen

Gelukkig was het droog afgezien van een paar kleine spettertjes. Omdat het paard van Sint Nicolaas nog een beetje ziek was werd de Goede Sint per tractor door het dorp gereden, zittend op een mooie bank samen met de Hoofdpiet. De Pieten van de Sint deelden lekkere dingen uit aan iedereen, maar vooral aan alle kinderen.

Voorafgegaan door het muziekkorps, majorettes en Zwarte Pietjes werd de Sint door het dorp gereden naar het Trefpunt waar een gezellig kinderfeest plaatsvond. Sinterklaas werd toegezongen door de kinderen en hun ouders en ook de Zwarte Pieten maakten verschillende dansjes en zongen hun lied. Een paar kinderen kwamen mooie tekeningen brengen en zongen ook een liedje.

De Sint las uit het Grote Boek voor over sommige kinderen van Stad; het waren gelukkig allemaal lieve dingen, soms moesten ze wel wat beter oppassen, maar dat beloofden ze!

Het leek erop dat er dit jaar geen pakjes voor de kinderen waren omdat die nergens te vinden waren… Het bleek dat Lolpiet een lolletjes uitgehaald had. Hierdoor wist de Kadopiet helemaal niet meer waar alles gebleven was…. Oh ja Luiepiet was bij het inpakken in de pakjes doos in slaap gevallen. Sinterklaas werd daar eerst niet zo blij van.

Alles is toch nog goed gekomen en de kinderen kregen hun pakje. De Zwarte Pieten zongen nog een liedje en ze namen de kinderen en hun vaders en moeders mee in een mooie Sinterklaaspolonaise door de zaal.

Een speciaal cadeau had de Sint voor Ineke Kamerling en Leen Leune; de mensen die zoals altijd ervoor zorgen dat het Trefpunt mooi in orde is en hier veel voor doen!!

Aan het einde van de middag werden veel kinderen bij de Sint en de Pieten op de foto gezet door hun ouders, zodat ze nog een mooi aandenken hebben aan deze plezierige dag. En nu maar wachten tot pakjesavond wat de Sint misschien nog meer brengt…..????

Noot: foto's zijn terug te vinden in het fotoboek.