StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

De eerste paal voor project Havenstadt in Stad aan 't Haringvliet is geslagen. Daarmee is het startsein gegeven voor de ontwikkeling van de eerste fase, waarin 42 woningen en 8 bouwkavels gerealiseerd worden. De eerste fase is compleet uitverkocht.

De verkoop van de tweede fase is recent gestart, maar gaat even snel. Op dit moment is er nog maar 40% beschikbaar.

Project Havenstadt van projectontwikkelaar Wonen op Flakkee heeft landelijke aandacht met haar deelauto-project en energieambities. De aantrekkelijk geprijsde woningen, ten opzichte van de nabijgelegen grote steden, trekken ook veel kopers van buiten het eiland Goeree-Overflakkee. Bewoners van deze woonwijk delen met elkaar straks twee volledig elektrische BMW i3's, waarmee ze gezamenlijk een directe bijdrage leveren aan het terugbrengen van de CO2-uitstoot. Financieel heeft dit ook voordelen, aangezien er alleen betaald wordt voor gebruik en een tweede auto voor de deur zo goed als overbodig wordt. Wonen op Flakkee trekt in het deelauto-project samen op met BMW dealer F. Breeman.

Daarnaast worden de bewoners buren van de meest innovatieve woning van Nederland. Op initiatief van Wonen op Flakkee en Bouwonderneming Stout, is er met inmiddels circa 22 partners nagedacht over hoe wonen er in de toekomst uit zal gaan zien. Alle kennis en expertise komt samen in één woning. Eén woning waar straks de meest vooruitstrevende innovaties zullen leiden tot hoogstaand comfort en een ultieme woonbeleving. De woning zal toegankelijk zijn voor bezoekers en dienen als kenniscentrum voor de bouw. Dit sluit naadloos aan bij de ambitie van 'energy island' Goeree-Overflakkee en provincie Zuid-Holland als het gaat om energietransitie. Meer info: www.havenstadt.nl.