StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Onze oud-dorpsgenoot Maarten van der Graaff, die wij hier vooral kennen van zijn activiteiten voor de jongerenclub voor beide kerken, zijn vele optreden op Stadse Dagen en zijn bijdragen aan andere culturele evenementen op het dorp is destijds voor zijn studie naar Utrecht vertrokken en heeft zich daar ontwikkeld tot dichter en schrijver.

Hij is nu bekend vanwege zijn gedichtenbundel “vluchtautogedichten” uit 2013 waarvoor hij de C. Buddinghprijs kreeg, de bundel “Doodwerk” uit 2015 waarvoor hij de J.C. Bloem-poëzieprijs ontving en zijn debuutroman “Wormen en Engelen” uit 2017. Hij is vaak in de publiciteit in de kranten en op de radio maar treedt ook vaak op zoals op de “Nacht van de Poëzie”, Poetry internatinal”, maar was ook te beluisteren in het literair café in “Ons Trefpunt”.

In samenwerking met de RGO Middelharnis verzorgt de Bibliotheek Middelharnis op dinsdag 20 februari 2018 om 19.30 uur in het Diekhuus “een Collegetour met Maarten”. Auteur Maarten van der Graaff wordt deze avond geïnterviewd door Wim Mastenbroek (docent Nederlands aan het RGO).

Aan de hand van prikkelende vragen en stellingen leer je Maarten van der Graaff beter kennen en maak je kennis met zijn werk.

Voor jongeren tot 18 jaar is de toegang gratis en boven die leeftijd betaalt u € 7.50. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de bibliotheek.

Maarten van der Graaff