StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Dinsdagavond 20 februari 2018 was de Rabobankzaal goed gevuld voor de CollegeTour-avond met auteur (en oud-Stadtenaar) Maarten van der Graaff.

De avond, georganiseerd door Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, Boekhandel Dekker en van Esbroek en de sectie Nederlands van de RGO,  kon rekenen op belangstelling van diverse kanten. Naast een aantal familieleden van Maarten waren er ook docenten, leerlingen, oud-plaatsgenoten en geïnteresseerde lezers van de partij.

Maarten van der Graaff werd op een ontspannen manier aan de tand gevoeld over zijn leven en werk door docent Nederlands Wim Mastenbroek. In een vraaggesprek van ruim een uur gaf Maarten de bezoekers een interessant inkijkje in zijn leven, schrijfmotieven en waar hij zijn inspiratie voor zijn boeken en gedichten vandaan haalt. Aan de orde kwam natuurlijk ook het feit dat Maarten al lang een band heeft met de lokale Bibliotheek; In 1999 werd Maarten namelijk, na een plaatselijke, eilandelijke, regionale en provinciale ronde Nationaal VoorleesKampioen van Nederland. De liefde voor lezen en literatuur zat er dus al vroeg in!

Na de pauze, waarin Maarten in gesprek ging met oude bekenden en geïnteresseerde lezers, beantwoordde hij nog diverse vragen uit het publiek.

Maarten van der Graaff
Maarten van der Graaff (1987), geboren en getogen in Stad aan 't Haringvliet, debuteerde in 2013 met Vluchtautogedichten. In 2014 werd deze bundel met de C. Buddingh'-prijs bekroond. In 2015 publiceerde hij Dood werk, zijn tweede bundel, die met de J.C. Bloem-poëzieprijs werd bekroond. In 2017 verscheen zijn debuutroman Wormen en engelen.