StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

U hebt ze misschien wel eens zien lopen. 's Avonds in het donker bij weer en wind, bij regen en zonneschijn, kortom bij ieder weertype lopen twee mensen met gele hesjes aan door het dorp te speuren naar onraad.

Als je 's avonds nog op pad moet en je zit net zo lekker bij de warme kachel moet je je daar soms wel toe zetten, maar als je dan eenmaal aan het lopen bent is het altijd lekker. En als je dan thuis komt met een voldaan gevoel, is het binnen weer zo lekker warm.
Statistieken wijzen uit dat door die buurtpreventie het aantal inbraken beduidend minder is geworden.

De laatste tijd zijn er nogal wat lopers afgevallen (door verhuizing of ouderdom e.d.) en nu moeten we soms drie keer per maand lopen. De bedoeling is dat je twee keer per maand loopt met telkens iemand anders, zodat je ook nog nieuwe dorpsbewoners leert kennen. Het zou dus fijn zijn als we voor volgend seizoen (oktober 2018 tot april 2019) een aantal nieuwe lopers erbij kunnen krijgen.

Dus voelt u zich net zo verantwoordelijk voor de veiligheid op Stad als degenen die nu al aan de buurtpreventie meedoen, geef u dan op bij:
Michèl van Ham
Burg. Sterkstraat 26
tel: 611448
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.