StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Bij de strandjes in Stad aan ’t Haringvliet, Den Bommel en Middelharnis en bij het strand Expo Stellendam is geen blauwalg meer waargenomen. Het negatief zwemadvies is daar door de omgevingsdienst ingetrokken.

In de buitenhaven van Middelharnis, bij het strandje in Ooltgensplaat, in de Galathese Haven en rond de buitensluis van Oude-Tonge is nog steeds blauwalg aanwezig. De verwachting is dat de komende dagen, onder invloed van de verwachte weersomstandigheden, de aanwezigheid van blauwalg op deze locaties zal afnemen.

Blauwalg
Blauwalgen zijn bacteriën. Bij rustig en warm weer kunnen deze soorten in stilstaand water zeer snel groeien, hierdoor ontstaan drijflagen. Deze drijflagen kunnen giftig zijn voor mens en dier. Blauwalg kunt u herkennen aan een blauwe of groene gloed over het water.

Officiële zwemwaterlocaties
Het is aan te raden om alleen te zwemmen op aangewezen zwemwaterlocaties. Deze zwemwaterlocaties zijn te vinden op www.zwemwater.nl, een gezamenlijke site van waterschappen, provincies en Rijkswaterstaat. Op deze website staat ook de actuele zwemwaterkwaliteit vermeld.

Melding doen
De watergangen binnen de gemeente Goeree-Overflakkee zijn in het beheer bij verschillende partijen. Ziet u nog blauwalg? Meld het dan bij de gemeente via het algemene telefoonnummer 14 0187 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met een locatieomschrijving en bij voorkeur met foto’s. De gemeente zorgt vervolgens dat uw melding bij de juiste partij wordt neergelegd of treft waar nodig zelf maatregelen.