StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Ondanks dat er maar weinig deelnemers uit ons dorp waren bij deze monstertocht met enorm veel regen, onweer, hagel en lage temperaturen kon ons dorp toch weer wat aan het oppeppen van de wandelaars bijdragen door ze warm te ontvangen op het dorp.

Binnenkomst voor Omloop bij Stad

Veel deelnemers vertelden dat ze deze traditie erg op prijs stellen en ieder jaar weer benieuwd zijn wat ze dit keer wordt toe gezongen. Dit jaar hadden we als motto: Stad aan ’t Haringvliet, dorp aan ’t water(stof). Dit vanwege de plannen van de Dorpsraad om met de gemeente, de woningbouw, Deltawind, Stedin en anderen samen te kijken of ons dorp als pilot kan dienen in de energietransitie. Omdat oude huizen niet echt goed geïsoleerd kunnen worden (zie artikel van 24/8 in het Eilandennnieuws) willen we kijken of er naast elektriciteit ook waterstof als energiebron mogelijk is. Ons dorp zou dan koploper worden en daarom ontvingen we de lopers op een groene (kop)loper, boden uit een tank gele en rode bekertjes “groen water(stof)”aan en deelden groene snoepjes uit om vol speed naar Middelharnis te kunnen lopen. Het belangrijkste voor de wandelaars blijft altijd het persoonlijk te worden toegezongen door het gelegenheidskoortje. Dit keer hadden we vier liedjes gemaakt waarvan een andere versie van het lied bij de start het meest werd gewaardeerd. Goede morgen, goedemorgen wandelaar, mens wat kijk je weer gezellig…………. Van Wim Kan leenden we de wijs voor:

Stad zit straks zonder gas, we lopen uit de pas , Voorbeeld energie zuinige zaken, We doen ’t op waterstof, dat is een reuze bof, Om zo de wereld een stuk groener weer te maken.

Uit ons dorp liepen net als andere jaren Abram Maliepaard, Theo Winkels, Arjo van der Valk en als nieuwkomer Frans Rietveld mee. Volgend jaar 30 en 31 augustus 2019 staat de 30e omloop op het programma en we nodigen iedereen uit het dorp uit om mee te denken over hoe we dan ons dorp weer positief op de kaart kunnen zetten.

Noot van de redactie: Joost van den Berg heeft een sfeerverslag op Facebook geplaatst.

Drijfnatte deelnemer Omloop bij StadOrganisatie Omloop bij StadAbram Maliepaard Omloop bij Stad