StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

“Mogen wij u helpen te verdienen aan duurzaamheid?” Dat is het uitgangspunt van het verduurzamingsproject Energieke Regio Goeree-Overflakkee.

Door aandacht te besteden aan maatschappelijke-, financiële-, wettelijke- en comfortaspecten is een aantoonbaar beproefde werkwijze ontstaan, die bedrijven en maatschappelijke organisaties helpt om hun gebouwen en organisatie op al deze aspecten te verduurzamen en dat naar buiten uit te dragen. Op Goeree-Overflakkee kent het project inmiddels ruim 50 deelnemers, onder wie Lambert Kozijnen, Tieleman Keukens, TBP Electronics, Franzen Landbouw, de gemeente Goeree-Overflakkee, Rabobank Het Haringvliet, CuraMare, Pieter Molenaar, etc.

Energieke Regio is een local-for-local adviesproject dat op ons eiland is ontstaan en inmiddels in bijna 80 gemeenten georganiseerd wordt. Het project bestaat uit vier onderdelen: informeren en inspireren, adviseren, het bouwen van een community en van een lokaal netwerk van partijen die samen de schouders onder de verduurzaming zetten. De onafhankelijke Flakkeese Stichting Energieke Regio organiseert het project, samen met lokale partners zoals de gemeente en Rabobank Het Haringvliet, zonder winstoogmerk. Lokale regiocoördinator is Stefan Nipius, bereikbaar via 06 3030 6096 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Dit jaar is de verduurzaming van Stad aan ’t Haringvliet één van de speerpunten van het programma van Energieke Regio Goeree-Overflakkee. Samen met een aantal andere betrokkenen, waaronder de dorpsraad, wordt verkend hoe Stad aan ’t Haringvliet op termijn aardgasloos kan worden verwarmd. Bij dat traject willen we uiteraard ook de ondernemers uit Stad betrekken.

Wij nodigen u daarom van harte uit voor een bijeenkomst van Energieke Regio Goeree-Overflakkee, speciaal voor ondernemers uit Stad. We willen tijdens deze bijeenkomst met u verkennen welke mogelijkheden er zijn om individueel en collectief te verduurzamen en uiteindelijk ook van het aardgas af te raken.

Mocht u vooraf meer informatie willen ontvangen, dan horen wij dat graag. Of kijk op de website: www.energiekeregio.nl. Hierop staat o.a. een video van drie minuten, die u snel inzicht geeft in de werkwijze en doelen van Energieke Regio.

Samen met onze partners heten wij u graag persoonlijk welkom op 12 september 2018 aanstaande om 19.30 uur in Het Trefpunt. De bijeenkomst duurt tot ca. 21.00 uur. Meld u graag aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wilt u een geïnteresseerde introducé meenemen, laat het ons dan ook graag weten.