StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Er is op vrijdag 31 augustus 2018 opnieuw blauwalg waargenomen op diverse plaatsen op Goeree-Overflakkee. Vanwege de oostenwind in combinatie met de hoge watertemperaturen is er blauwalg aanwezig in het zwemwater bij o.a. het strandje van Stad aan ’t Haringvliet.

Wat is blauwalg?
Blauwalgen zijn bacteriën. Bij rustig en warm weer kunnen deze soorten in stilstaand water zeer snel groeien, hierdoor ontstaan drijflagen. Deze drijflagen kunnen giftig zijn voor mens en dier. Blauwalg kunt u herkennen aan een blauwe of groene gloed over het water.

Officiële zwemwaterlocaties
Het is aan te raden om alleen te zwemmen op aangewezen zwemwaterlocaties. Deze zwemwaterlocaties zijn te vinden op www.zwemwater.nl, een gezamenlijke site van waterschappen, provincies en Rijkswaterstaat. Op deze website staat ook de actuele zwemwaterkwaliteit vermeld.

Melding doen
De watergangen binnen de gemeente Goeree-Overflakkee zijn in het beheer bij verschillende partijen. Ziet u blauwalg op andere plaatsen? Meld het dan bij de gemeente via het algemene telefoonnummer 14 0187 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met een locatie-omschrijving en bij voorkeur met foto’s. De gemeente zorgt vervolgens dat uw melding bij de juiste partij wordt neergelegd of treft waar nodig zelf maatregelen.