StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Donderdagmiddag 8 november 2018 vond de introductie plaats van de twee deelauto’s in onze nieuwe wijk. De heer J.P. Scheurleer heette alle aanwezigen hartelijk welkom, in het bijzonder de bewoners van de nieuwe wijk. Zij zijn tenslotte degenen, die de deelauto’s gaan gebruiken.

Blauwe doeken worden van auto's gehaald

In de wijk “Havenstadt” zijn al 40 woningen opgeleverd en de 2de fase is in volle gang. Dhr. Scheurleer noemde de deelauto’s de kers op de taart. In steden rijden al meer deelauto’s rond, maar deelauto’s speciaal voor een wijk is een primeur, die al navolging krijgt.

Een vertegenwoordiger van BMW (de deelauto’s zijn BMW ’s) vertelde dat de auto’s te gebruiken zijn via een app en dat die zeer gemakkelijk te downloaden is. De auto’s worden gewassen en zijn verzekerd dus daar heb je geen omkijken naar. Hij riep de bewoners op om het gebruik van de deelauto’s te gaan proberen, waardoor een tweede auto overbodig is. Verder zijn ze elektrisch dus heel goed passend in het streven naar duurzaamheid door de gemeente.
Dat was koren op de molen van wethouder A.J. v.d. Vlugt, die zei heel trots te zijn op dit initiatief. De koppeling van een elektrische deelauto aan een wijk is een positieve bijdrage aan de duurzaamheid van dit eiland. Het blijkt dat 38% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door mobiliteit. Door het gebruik van deze deelauto’s kan dat percentage wat verminderen en zijn we weer een stapje dichter bij een duurzaam Goeree-Overflakkee.

De wethouder wenste de ondernemers veel succes met dit concept. Daarna werden de blauwe doeken van de auto’s gehaald door wethouder v.d. Vlugt en wethouder Markwat, geholpen door grote en kleine bewoners van de nieuwe wijk.

Deelauto's met oplaadpaalGroepsfoto