StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

De eerste tulpen beginnen zich al voorzichtig te tonen, mooi op schema voor de 8e Tulpenwandeltocht! Een evenement door polders en over de dijken rondom Middelharnis, dit jaar op Paaszaterdag 20 april 2019.

Tulpen

De wandelaars kunnen genieten van de geweldige kleurenpracht van de tulpen. Zet je wandelschoenen alvast klaar!

Veel instanties zijn verbonden met deze tocht. Verenigingen, instanties en individuen laten zien waar Goeree-Overflakkee sterk in is. Kunst, cultuur, natuur en sportief bezig zijn smelten op deze dag mooi samen! Het startschot wordt dit jaar gegeven door Ada Grootenboer, de burgemeester van Goeree-Overflakkee.

De volledige opbrengst van het inschrijfgeld en het sponsorbedrag naar lokale goede doelen. Dit jaar zijn er maar liefst drie goede doelen; Stichting de Zonnebloem (afdeling Goeree Overflakkee), de Reddingsbrigade te Ouddorp en de kinderafdeling van het Van Weel Bethesda Ziekenhuis. Goede doelen die allemaal lokaal opereren en veel goeds doen voor de bewoners van Goeree-Overflakkee.

De Tulpenwandeltocht bestaat uit vijf gevarieerde routes, die zijn uitgestippeld langs minimaal 7 en maximaal 18 tulpenvelden. De afstanden zijn 10, 17½, 25 en 40 kilometer. De langste routes starten vanaf MSV & AV Flakkee en net als voorgaande jaren worden de deelnemers aan de kortste afstand vervoerd naar een alternatieve startlocatie. In de middag is het ook nog mogelijk om de route van 25 kilometer fietsend af te leggen. Deze route is overigens ook geschikt voor scootmobielers.

Sfeer is enorm belangrijk onderweg en je zult meer tegenkomen dan prachtige polders en fotowaardige tulpenvelden. Verrassingen onderweg zijn: livemuziek, vliegdemonstraties van de modelvliegclub, een springwedstrijd bij Manege Oostmoer en diverse voetbal- of hockeywedstrijden. Deelnemers aan de langste drie afstanden zullen bij molen de Korenaar verwelkomd worden door de molenaar en krijgen versgebakken pannenkoeken in Stad aan ’t Haringvliet.

Net als vorig jaar wordt er in samenwerking met Eilandmarketing een mooie actie opgezet. Alle deelnemers kunnen op de foto en de mooiste en leukste foto wint een overnachting voor 2 personen bij Zeil & Surfcentrum Brouwersdam. Daarnaast krijgen alle deelnemers een medaille vanuit Eilandmarketing, hierbij geldt op is op.

Inschrijven kan alleen ter plaatse vanaf 07.30 uur in de kantine van MSV & AV Flakkee aan de Oostplaatseweg 1 te Middelharnis. Deelname bedraagt € 3,50 voor volwassenen en kinderen zijn gratis.

Overzicht starttijden:
08.00 - 10.00 uur 25 en 40 km
09.00 - 12.00 uur 10 en 17½ km
13.00 - 14.00 uur 25 km fietsers en scootmobielers

In verband met drukte worden deelnemers uit de nabije omgeving gevraagd zo veel mogelijk op de fiets te komen. Deelnemers aan de fietstocht, die met auto voorzien van een fietsendrager komen, worden gevraagd gebruik te maken van de parkeerterreinen van WEBEGO aan de Pascal 40 en de Jonge Spartaan aan de Oostplaatseweg 19 te Middelharnis.

Nadere informatie is te verkrijgen via onze Facebookpagina (www.facebook.com/tulpenwandeltocht) en de website van AV Flakkee (www.avflakkee.nl).

Poster