StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Afgelopen vrijdag 17 mei 2019 was de grote afsluiting van twee weken kunstweken op OBS de Molenvliet te Stad aan 't Haringvliet. Twee weken lang zijn alle klassen bezig geweest met kunst.

Kinderen in actie met kunst

Kinderen in actie met kunst

De kleuters gingen aan de slag met Mondriaan, de middenbouw met Andy Warhol en de bovenbouw met Picasso. Naast veel over de kunstenaars zelf te leren kwam natuurlijk ook de kunst uitvoerig aan bod. Iedere leerling heeft een eigen kunstwerk gemaakt op een canvas. Deze zijn via internet te zien in een eigen museum! Er kunnen spulletjes worden besteld met het kunstwerk erop afgebeeld. Leuk en origineel, zo is iedereen een echte kunstenaar.

Er zijn twee kunstenaars benaderd uit Stad aan 't Haringvliet. Edelsmid Yvette Jansen en beeldend kunstenaar Frans Steginga. Tijdens de eerste ontmoeting op school met directrice Sabina Smaal boden ze gelijk aan dat de kinderen ook bij hen in de galerie welkom waren. Dit werd met veel enthousiasme ontvangen en alle groepen zijn bij hen in de galerie langs geweest.
Voor de grote afsluiting zijn we gesponsord door de Agrimarkt te Middelharnis. De school mocht heel veel vers fruit ophalen, daarvan hebben de leerlingen van de middenbouw ontzettend mooi kunstfruit van gemaakt. Alle belangstellenden werden op school bij binnenkomst ontvangen door de leerlingen. Naast een warm welkom kregen de bezoekers een speurtocht aangeboden. De speurtocht leidde de bezoekers door alle lokalen. Zo kon men genieten van al het moois dat de leerlingen gemaakt hadden.
Rond 16:00 uur was er een onthulling van de groepskunstwerken. Elke klas had met elkaar een kunstwerk gemaakt. Werken geïnspireerd door de kunstenaar waar ze twee weken lang over geleerd hadden. De werken werden onder luid applaus onthuld.
Daarna was het tijd voor workshops. De kinderen konden kiezen voor zelf stoepkrijt maken. Deze workshop werd gegeven door Marieke Geuchies, onderwijsassistente op de school. Of een schilderij gieten. Deze workshop werd gegeven door Oma Dien, een oma van twee leerlingen. Tijdens de feestelijke middag werd het kunstfruit, bowl en vers gemaakte smoothies aangeboden.

Het zag er feestelijk en kunstzinnig uit en fijn om gezonde en creatieve lekkernijen aan te kunnen bieden. De Molenvliet kijkt terug op geslaagde kunstweken en een hele fijne afsluiting!