StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Inwoners uit Achthuizen, Den Bommel en Stad aan 't Haringvliet kunnen zich tot maandag 22 juli 2019 aanmelden voor een glasvezelabonnement. Als 45% van de inwoners zich aanmeldt, dan komt er daadwerkelijk glasvezel!

Brief glasvezel voor Stad
Brief met de uitnodiging voor de informatieavonden van Glasvezel buitenaf d.d. 28 mei 2019.

Informatieavonden
Onder andere de inwoners van Stad hebben van Glasvezel buitenaf een persoonlijke uitnodiging gekregen voor vier informatieavonden die afgelopen week op Goeree-Overflakkee zijn georganiseerd. Glasvezel buitenaf kiest er namelijk voor om bewoners persoonlijk te informeren. “Wij vinden het belangrijk om te vertellen wat de mogelijkheden zijn van glasvezel. Maar ook waarom een deelname van 45% noodzakelijk is om glasvezel aan te leggen”, vertelt Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf.

Tea Both-Verhoeven, wethouder van de gemeente Goeree-Overflakkee, was ook bij de informatieavonden aanwezig: “Als gemeente vinden we het belangrijk voor de samenleving dat er glasvezel komt. Ik hoop echt dat u zich aanmeldt voor het aanbod van Glasvezel buitenaf. Daarnaast wil ik hierbij een oproep doen om ook de mensen in uw omgeving enthousiast te maken voor glasvezel. Deze kans moeten we niet laten schieten, de gemeente ondersteunt dit initiatief van harte!”

Veel gestelde vragen
De website van Glasvezel buitenaf geeft de mogelijkheid om je aan te melden vóór 22 juli 2019. Dit aanmelden betekent dat er een abonnement voor internet, telefonie en/of televisie afgesloten moet worden bij één van de dienstaanbieders. De aanleg van glasvezel is namelijk een kostbare aangelegenheid. Om de kosten van de aanleg te dekken, is het noodzakelijk in dit gebied dat minimaal 45% van de bewoners en bedrijven diensten gaat afnemen via het glasvezelnetwerk. Immers, alleen dan staan er inkomsten tegenover de hoge aanlegkosten. Als minder dan 45% van de bewoners een abonnement bij een dienstaanbieder afneemt, zal Glasvezel buitenaf geen glasvezel aanleggen.

Let op: als de 45% wordt gehaald en je hebt tijdens de inschrijfperiode geen abonnement afgesloten, dan krijg je géén glasvezelaansluiting! De glasvezelkabels worden weliswaar in Stad aangelegd, maar er wordt geen aftakking naar je huis gemaakt. Na de inschrijfperiode kan je je nog steeds aanmelden voor een glasvezelabonnement en dan kan je alsnog een glasvezelaansluiting krijgen. Er is dan sprake van een na-aansluiting. Hiervoor betaal je echter wel eenmalige aansluitkosten. Deze aansluitkosten zijn gebaseerd op de werkelijke aanlegkosten met een minimum van € 995,- incl. BTW.

Het is dus niet mogelijk om géén abonnement bij een dienstaanbieder afnemen, maar wél een glasvezelaansluiting te krijgen. Om een glasvezelaansluiting te krijgen, moet u altijd een abonnement bij een van de dienstaanbieders nemen (het afnemen van een abonnement is verplicht). Overigens kan dit abonnement meestal na een jaar worden opgezegd.

Kijk voor meer veel gestelde vragen op de website van Glasvezel buitenaf.

Dienstaanbieders
Aanmelden kan door een glasvezelabonnement af te sluiten bij één van de zes dienstaanbieders. Dit zijn Caiway, CBizz, Delta, Helden van Nu, Kliksafe en Online.nl. De inwoners van het buitengebied betalen naast de abonnementskosten een vastrechtvergoeding. Onze ervaring is dat deze kosten gezamenlijk gelijk zijn aan wat mensen nu betalen voor internet, televisie en telefonie, maar dan hebben ze de kwaliteit van een stabiele verbinding. Op de website van Glasvezel buitenaf is een overzicht gegeven van de dienstaanbieders een abonnement kan worden afgesloten. U sluit een abonnement rechtstreeks met hen af en meldt zich tegelijkertijd aan voor de glasvezelaansluiting naar uw woning.
Tevens biedt de website een keuzehulp aan. Via HelloWorld Glasvezel kan een vergelijking worden gemaakt tussen de glasvezelabonnementen van de verschillende aanbieders. Laat u zich liever persoonlijk informeren en adviseren? Loop dan eens binnen bij een van de lokale verkopers bij u in de buurt. Zij kennen vaak uw (t)huissituatie en kunnen u persoonlijk adviseren over het abonnement en de dienstaanbieder. Ook helpen zij u graag bij het afsluiten van het abonnement. Een overzicht van deze verkopers vindt u ook op de website van Glasvezel buitenaf.

Tot slot
De aanleg van het glasvezelnetwerk is afhankelijk van het aantal aanmeldingen tijdens de inschrijfperiode. Als de vereiste deelname wordt bereikt (45%), ontvangt u persoonlijk bericht over het vervolg. Als de vereiste deelname niet wordt bereikt, vervalt het abonnement bij uw dienstaanbieder. Ook hierover ontvangt u persoonlijk bericht.

Ondanks dat Stadtenaren geen vastrechtvergoeding hoeven te betalen, moet u bij het afsluiten van het abonnement, akkoord gaan met de Algemene Voorwaarden Vastrechtvergoeding Buitengebied. Deze Algemene Voorwaarden gaan namelijk over meer dan alleen de vastrechtvergoeding, bijvoorbeeld over de installatie. U moet ook akkoord geven op de automatische incasso van de vastrechtvergoeding. Omdat u geen vastrechtvergoeding hoeft te betalen, staat deze op € 0.

Glasvezel buitenaf heeft ook een Facebook-pagina. Op deze pagina delen ze nieuws uit het gebied, houden ze u op de hoogte van het actuele percentage, plaatsen ze interviews met inwoners én stellen ze de ambassadeurs uit het gebied voor. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om vragen te stellen en om in gesprek te gaan. Een interactieve pagina!