StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Door de zware hagel afgelopen juli zijn de winterwortelen van de familie Lokker beschadigd. Daarom mogen mensen aanstaande zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur een emmer vol plukken voor € 2,50.

"De vele regen afgelopen weken heeft ook geen goed gedaan aan onze wortelen. Zelf kunnen we ze niet rooien aangezien het heel nat op het land is en de leverancier ze niet wil afnemen", aldus de agrariër. De wortelen moeten worden ondergeploegd. "Dat is zonde. Dat willen wij niet. Er is niks mis met de wortelen. Er zit alleen af en toe een wat mindere goede kwaliteit wortel tussen maar dat zie je snel genoeg. Er is genoeg voor iedereen, kom gezellig langs. De wortelen kunnen nog langer bewaard worden als ze overdekt staan bijvoorbeeld in een schuurtje of door ze klaar te maken en in te vriezen."

Kom zaterdag 26 oktober 2019 naar Stad aan 't Haringvliet bij de weg genaamd de Oostmoerse Middelweg achter de manege Oostmoer daar worden de plukkers opgevangen. De aangegeven locatie: https://goo.gl/maps/RJB8nTDEUYcaKMBL6. Wie komt plukken, graag eigen emmers en kaplaarzen meenemen. Het plukken is van 10.00 tot 15.00 uur. Parkeren moet op de Oostmoersedijk omdat het aangelegen weggetje de Oostmoerse Middelweg doodlopend is. Het kan modderig zijn. Kinderen zijn ook welkom. "Je mag de peen zelf plukken en per emmer reken je € 2,50 bij de boer af. Onder ploegen is zonde. Het is vakantietijd dus neem je kinderen mee. Leuk om zelf te plukken toch?"