StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Het is een mooie afsluiter voor obs de Molenvliet. De basisschool in Stad aan 't Haringvliet heeft op het randje van het schooljaar nog 'even' de zevende groene vlag in de wacht gesleept.

Luca en Isaura mogen de zevende vlag voor obs de Molenvliet in top hijsen. Foto: Sam Fish

Het is de eerste school in Nederland met zoveel vlaggen. En dat is een hele prestatie voor zo'n kleine school.

Eco-School
Met deze zevende vlag is de school een echte Eco-school. Ze hebben een moestuin op het schoolplein, al het afval wordt gescheiden, alle kinderen hebben van de school een dopper gekregen om uit te drinken en de wc's worden doorgespoeld met regenwater. Zelfs de groene vlag wordt hergebruikt.

Groene vlag
“De vlag is onlangs vervangen, omdat de oude kapot was,” vertelt directrice Sabina Smaal. “Om dan weer een nieuwe aan te vragen is een beetje onnodig. Dus we hebben deze naar beneden gehaald en dan wordt hij zo meteen weer in top gehesen.” Dat hijsen wordt gedaan door twee leden van het eco-team. De eer is aan Isaura Bout en Luca van Gent uit groep 8. Een mooi afscheidscadeau dus.

Maar de school krijgt meer dan alleen een groene vlag. Alle kinderen uit het eco-team krijgen een certificaat als dank voor hun inzet. En als klap op de vuurpijl krijgt de school ook weer een cheque van Coöperatie Deltawind van maar liefst 500 euro. En over twee jaar doen ze het gewoon weer. Want stoppen zit er niet in voor de school. “Het is leuk en leerzaam voor de kinderen en ook nog eens goed voor de natuur. Dus wij gaan gewoon door,” aldus Sabina.