StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Al jaren lopen in de maanden oktober tot en met maart op doordeweekse avonden twee dorpsbewoners een uurtje met elkaar door het dorp.

Ze beslissen zelf over de tijd en de route en behalve dat ze elkaar spreken en beter leren kennen, letten ze ook op verdachte situaties en kapotte lantaarnpalen en maken soms een praatje met medebewoners die ze tegen komen. Je herkent ze aan hun gele hesjes met de tekst “Buurtpreventie” en hun zaklantaarn. Ze bestaan nu uit een groepje van rond de 15 mensen die steeds in wisselende combinaties lopen zodat je iedereen in de loop van die zes maanden leert kennen en twee tot drie keer per maand een uurtje loopt.

Vanwege het stoppen van enkele deelnemers zoeken we nieuwe mensen die mee willen lopen en vooral een aantal oudere bewoners een gevoel van veiligheid willen geven door zichtbaar door het dorp te lopen.
Wilt u op proef een keertje meelopen of wilt u zich opgeven als deelnemer neem dan contact op met de coördinator Michèl van Ham, Burgemeester Sterkstraat 26, mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hesje van buurtpreventie met Ko Nientjes