StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Gedurende de maand oktober staan er voor de ramen van het Trefpunt foto’s van trouwstoeten in het dorp van voor de gemeentelijke herindeling in 1966.

Nelis en Hennie Zuijdijk-Baas

Tot die tijd haalde de bruidegom zijn bruid lopend op bij haar ouderlijke woning en liep men daarna met familie en vrienden eerst naar het gemeentehuis in de Voorstraat en daarna meestal ook naar de kerk. Deze foto’s zijn niet alleen interessant voor de familie maar ook voor andere mensen met interesse in het dorp want ze tonen ook het dorp in vroeger tijden.

Jan en Jaap Maliepaard hebben in de afgelopen jaren al vele honderden foto’s over ons dorp verzameld en zijn nog steeds op zoek naar nieuwe inkijkjes die de geschiedenis van het dorp kunnen aanvullen. We roepen daarom de bevolking op om een keer in oude schoenendozen en in mappen van overleden familieleden te zoeken naar oude foto’s en die eerst door Jan te laten scannen voor u ze weer opruimt of weggooit.
Wil u het Stadsarchief met uw foto’s aanvullen, neem dan contact op met Jan Maliepaard, J. van Halfwassenaerstraat 2, Tel: 611321.