StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Na bijna vier jaar aan het roer te hebben gestaan, neemt Sabina Smaal afscheid van obs de Molenvliet in Stad aan ‘t Haringvliet. Tijd voor een frisse wind in de school.

sleuteloverdracht
Met de sleuteloverdracht is Lous Paijens officieel de nieuwe directrice van obs de Molenvliet in Stad aan 't Haringvliet. Foto: Sam Fish (© Sam Fish)

Sabina blijft binnen Sopogo, de overkoepelende organisatie van de openbare basisscholen op het eiland. Maar ze was ook al anderhalf jaar directrice op de Regenboog in Ooltgensplaat. En nu is daar ook de Inktvis in Dirksland bijgekomen. “Drie scholen is echt te veel en dan moet je een keuze maken,” vertelt ze. “Dat deed even pijn, ik hou enorm veel van deze school. Maar een frisse wind is goed.” En dus werd ze op vrijdag 17 september 2021 verrast met een afscheidsfeestje op het schoolplein.

Sleuteloverdracht
Tijdens dat feest was ook meteen het grote moment van de sleuteloverdracht. Symbolisch natuurlijk. De nieuwe directrice is inmiddels al sinds het begin van het nieuwe schooljaar aanwezig. Maar het is wel een moment om bij stil te staan. De opvolger van Sabina is Lous Paijens. Ze is woonachtig in Steenbergen en werkte hiervoor 3,5 jaar in Willemstad. Daarvoor werkte ze ruim 7 jaar in Rotterdam Zuid. Maar ze neemt niet alleen de touwtjes in handen in Stad aan ’t Haringvliet. Ze is ook aangesteld als directrice bij Buten de Poorte in Goedereede.

Geweldig team
“Sabina heeft me nu al een geweldig team gegeven,” laat Lous weten. “Het is een team dat elkaar helpt en dat klaar staat voor elkaar. Tijdens de eerste rondleiding kreeg ik ook meteen een warm gevoel. Ik wist meteen dat ik hier goed op mijn plek zat.”

Maar met een nieuwe directrice aan het hoofd, blijft het dan wel de school die het was? “Ik behoud sowieso wat er nu goed gaat. De ouderbetrokkenheid is fantastisch en ga ik zeker koesteren. Het eco-label van de school is helemaal top en daar gaan we gewoon mee verder. En met het oog op de toekomst gaan we ons ook opmaken voor een mooi nieuw schoolgebouw. Hopelijk kunnen we dat nieuwe gebouw ook nóg groener maken.”

Afscheid
Voor Sabina zit het er dus op in Stad aan ‘t Haringvliet. “Ik vond vooral de kleinschaligheid erg fijn,” vertelt ze. “Als er maar 32 kinderen rondlopen dan bouw je een band op met elkaar.” Dat was ook erg goed te zien bij het afscheid. Zittend op de rand van de zandbak kwamen kinderen één voor één bij haar langs met cadeautjes en knuffels. “Het is een prachtige school en ik ben trots op wat we bereikt hebben. Zeker als het gaat om eco-schools, met onze 7 vlaggen. Ik hoop dat ik dat ook op mijn andere scholen kan doen.”