StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Eén keer per jaar gaan de brandweerkorpsen van Goeree-Overflakkee met elkaar de strijd aan om uit te vechten welke blusgroep zichzelf een jaar lang de beste van GO mag noemen.

Brandweerwagen Stad

Dit jaar zal de vaardigheidsproef op 8 oktober 2022 plaatsvinden op ons dorp, georganiseerd door de lokale blusgroep.

Het is de bedoeling dat alle blusgroepen van het eiland op 8 oktober hun vaardigheden komen laten zien. Hierbij zullen ze allemaal hetzelfde incident op moeten lossen. Een officiële jury zal hierbij volgens vaste beoordelingslijsten punten geven voor de manier waarop het incident bestreden wordt. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar wie het snelste werkt, maar zeker ook of het op een veilige manier gebeurt en naar de manier waarop men de spullen gebruikt.

Aan het eind van de middag rond 19 uur zal de winnende blusgroep in het Trefpunt bekend gemaakt en gehuldigd worden. Om iedereen gelijke kansen te geven is vooraf niet bekend waar het incident plaatsvindt en wat voor een incident het zal zijn. Het kan zowel een brand zijn, maar ook een ongeval, of een combinatie ervan. Wij zouden het leuk vinden als iedereen van het dorp en omstreken komt kijken, zodat we uit kunnen leggen wat er gebeurt.

Het zal een leuk evenement zijn voor jong en oud, het zal voor de toeschouwers niet lastig zijn de plaats van de wedstrijd te vinden en anders kan men op de dag zelf in het Trefpunt informatie krijgen waar te gaan kijken. Alles zal plaats vinden tussen 8 en 17 uur, we hopen jullie 8 oktober te verwelkomen om te laten zien hoe mooi het brandweer vak is.