Veertig jaar geleden studeerde Marjan af aan de Utrechtse kunstacademie Artibus. Vanaf dat moment heeft zij onafgebroken gewerkt als beeldend kunstenaar.

Marjan Smit
Fotograaf Marga Jansen uit hetzelfde dorp heeft voor deze gelegenheid een portret van Marjan gemaakt.

Aanvankelijk voornamelijk als graficus maar de laatste 20 jaar vooral bezig met glas. in haar sprookjesachtige glazen objecten combineert ze meerdere technieken, zoals sandcasting en flameworking. Het contrast tussen de robuuste vormen van de gegoten objecten en de fijnzinnige details van het werk aan de brander zorgt voor contrast, voor levendigheid.

Zie ook haar website www.marjansmit.nl voor enkele filmpjes die een beeld geven van het productieproces.

Ze heeft een atelier en expositieruimte aan de haven in Stad aan ‘t Haringvliet met een fantastisch uitzicht op het eiland Tiengemeten.

Tijdens de KunstKijk 2024 is haar atelier gedurende vier dagen te bezoeken. Op 9, 10, 11 en 12 mei, iedere dag vanaf 10.00 tot 17.00 uur.

Er zijn veel demonstraties van het maken van glasobjecten aan de brander en op zondag is er zelfs een mobiele heetglas-studio van Gerrie en Ruud Snakenborg die laten zien wat het prachtige ambacht van glasblazer inhoudt.

Dorpsgenote (en collega-kunstenaar) Marga Jansen heeft een portret van Marjan gemaakt ter gelegenheid van dit bijzondere jubileum.

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD