Dit jaar ging de tulpentocht ook een stukje door Stad. Met zon vertrokken kwamen we na 1,2 km bij de 1e stempelpost bij Manege Oostmoer.

Tulpen bij Stad aan 't Haringvliet

Daar waren ook diverse versnaperingen te krijgen, maar we waren net begonnen met onze tocht van 10 km dus hebben ons maar ingehouden op een snoepje bij de stempel na dan. Ook was het niet zo warm, dus warm lopen was wel verstandiger dan stil staan.

De 2e stempelpost was bij jachthaven Atlantica. De route ging over de Vrouwtjesweg door Stad, langs de binnenhaven, over het gemaal, het terrein van Atlantica op.
Daar aangekomen deden we ons tegoed aan koffie, thee en een dikke plak cake, die, bleek later, uit twee dunnere plakken bleek te bestaan. De boterham moest nog maar even in de tas blijven.
We konden er gelijk even schuilen, want het was helaas toch gaan regenen.

Het was er dus ook gezellig druk, maar toen kwam gelukkig de zon weer. We hebben even naar de muziek van Sax-o-holic geluisterd en toen verder tegen de wind in! Vlak voorbij het strandje van Stad kwamen dan de eerste tulpen, mooi geel, wit en paars. Een stuk verder nog een veld rode. Maar dat waren ze dan op deze route, de rest was al gekopt.

Verder langs de windmolens, wat eromheen best mooie natuur is, naar Middelharnis. Bij het eindpunt bij de voetbal ons lintje opgehaald en weer naar de auto.

Goed georganiseerd allemaal en dus voor herhaling vatbaar!

Stempelpost bij Manege Oostmoer


Sax-o-holic bij jachthaven Atlantica
Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Ko Nientje

Veel dorpsgenoten hebben al foto’s gemaakt van Ko Nientje. Kijk hier op een wereldkaart waar Ko Nientje allemaal al is geweest.

Dit keer ligt Ko Nientje met een lading schroot uit Beverwijk in Jorf Lasfar, Marokko. Helaas mag Ko Nientje de wal niet op.

Alle foto's kunt u terug kunnen vinden in het fotoboek.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD